Hirdetés
      • Bütyök műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2008. április 17-én volt egy bütyök és kalapácsúj műtétem a jobb lábamon, melyet altatásban végeztek, a seb szépen begyógyult, a csavart június 26-án távolították el. Fájdalmam nincs, de még mindig nagyon csúnyán bedagad és piros. Detralexet szedek. Sajnos eléggé víszeres és seprűvénás a lábam és bokám Nem tudom,hogy ez az erőteljes dagadás a műtét velejáró útóhatása, vagy valami komolyabb problémát jelent.A műtétet végző orovosom sajnos jelenleg szabadságon van, igy vele nem tudtam ezt megkoznultálni.Köszönettel venném válaszukat. Üdvözlettel: Aramo

        WEBBeteg szakértő válasza a bütyökműtét témában

         Kedves Aramo!

        Leírása szerint a műtéte 3 hónappal ezelőtt volt. Nem tudom, hogy a műtét előtt is volt-e ilyen jellegű problémája, vagy csak azóta állnak fenn. Azért lehet ez fontos, mert maga a visszeresség is jár lábszár-ill. lábdagadással, melynek mértékét egy műtéti beavatkozás fokozhatja. A bütyökműtét utáni utókezelésnél fontos, hogy kezdetben terhelés nélkül, majd részterhelve, ill. fokozatosan terhelve lehet operált lábát használni.Ennek időtartama függ attól, hogy milyen típusú műtétről volt szó.Függ az ön testsúlyától is, nagyobb testtömeg esetén elhúzódik a műtét utáni panaszos időszak. A Detralex hasznos gyógyszer az ön esetében, mert ez javítja a vénás vér visszaáramlását.

        Összefoglalva azt tanácsolnám, hogy erős fizikai igénybevételtől óvja az operált lábát, készüljön róla mihamarabb rönteg felvétel, ill. ha a lábszára is duzzad, ill. fájdalmas, speciális, un. Color Doppler Ultrahang elkészítése célszerű a trombózis kizárása céljából./Ez utóbbi csak akkor kell, ha a lábszára duzzad, feszes, fájdalmas, amint fent írtam./.  

        Üdvözlettel:  Dr. Juhász Csaba   ortopéd szakorvos-traumatológus

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-15 15:53:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés