• Keresztcsont fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedvev Doktor Ur/No Nagyon fáj a bal oldalon a keresztcsontnál kisugárzik a csipombe, fenekembe combomba ágyékomba. Napok ota egyre rosszabb és erosebb a fájdalom, mára a nyakam is fáj. Mitol lehet és milyen vizsgáklatokat kell elvégezni, és addig is milyen gyogyszerrel tudnám elmulasztani? A fájdalomcsillapitok, gyulladáscsokkentok eddig nem segitettek 3 napja szedem. Elore is koszonom Krisztina

        Dr. Bogdán Aurél válasza a keresztcsonti fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. panaszai hátterében izomhúzódás épp úgy szerepelhet, mint gerincelváltozás, porckorong sérv stb. Pontos válaszhoz fizikális vizsgálat, röntgen, esetleg CT, MR vizsgálat, ENG lehet szükséges, de a legfontosabb ezek közül az első kettő. Azt javaslom keressen fel egy ideggyógyászati, vagy idegsebészeti szakrendelést, ahol a fent említett vizsgálatok után pontos választ fognak adni Önnek. Addig is szedje a gyulladáscsökkentőket( a 3 nap kevés a hatás kialakulásához, gyakran 7-10 nap is szükséges, ezek hatása lassan alakul ki, de tovább tart, mint az általános fájdalomcsillapítóké), illetve izomlazító szedése is szükséges lehet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. április 14., 14:46; Megválaszolva: 2012. április 17., 22:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: