• szükség van műtétre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az a kérdésem lenne, hogy a bokám kb 4 hónappal ezelött alám fordult. azt mondták hogy csak kenegessem és elmúlik. most is megvna duzzadva, végre nagy nehezen elküldtek MR vizsgálatra! EZ áll a leleten: TFA és CF szalag contusio, részleges szakadás utáni állapot valószínü. Kevés folyadék látszik a külboka alatt a ligamentum talofibulare anterior és calcaneofibulare körül. Ezek a szalagok kissé inhomogén szerkezetűek. meg az is rajta van persze hogy az achilles és a többi ín meg porc minden épp. Várom válaszukat! előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok megfelelő választ adni. Elmondása és a leírt lelet alapján úgy tűnik nincs szüksége műtétre. A zúzódást és a részleges szakadást nem szoktuk operálni, a teljes szakadást is igen ritkán. Az Ön esetében a legfontosabb kezelés a bokarögzítő viselése lett volna legalább 4 hétig, ebből két hét teljes tehermentesítés és két hét részleges terhelés. Még most sem késő a járást könnyítendő fáslival rögzíteni a bokát, folytatni a kenegetést, esetleg porcerősítőt szedni 1-2 hónapig.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. január 27., 13:22; Megválaszolva: 2012. január 30., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: