• Váll röntgen lelet értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr ! Egy jó ideje már ézékenynek érzem a bal vállam és be is van szűkűlve az izület. A röntgen felvétel értékelese pedig a következő lett : Csökkent mésztartalom. Az AC rés tágabb. A clavicula izperemének alsó felében cysta van. A vállizületi rés alul kissé szűkebb. A humerus fej magasabban áll, az incisura mellett benne felritkulások vannak, felszinén finom erosió nem zárható ki. Kérdésem az lenne, hogy miként értelmezzem és esetlegesen valamiféle kezelési útmutató ( ha szükséges ) akkor mondjon. Válaszát előre is köszönöm. Maradok tisztelettel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vállröntgen témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvétel ismeretének hiányában nehéz megfelelő választ adni. A leírása alapján jelentős vállízületi kopása van. Első körben valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő és porcerősítő szedése jön szóba. Ha ez nem segít akkor szteroid tartalmú injekció lehet megoldás. Ha ez sem eredményez tartós megoldást, akkor műtét jön szóba.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 16., 15:12; Megválaszolva: 2011. december 20., 19:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés