• Ferde medence

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktonő/ Doktor Úr! Kislányom most 4,5 hónapos. A 6 hetes csípőszűrésen kötött csípőt, és enyhén ferde medencét állapítottak meg. A kötött csípő mostanra teljesen rendeződött, a medence ferdesége viszont szerintem még látható(mintha az a részkicsit el lenne csavarodva). Kontrollon csak annyit mondtak rá, hogy majd rendeződik nála, "elnövi". Tény, hogy enyhült a ferdeség az első szűrés óta, de engem aggaszt, ha háton fekszik még mindig szemmel látható. Kérdésem az lenne, valóban nem kell, hogy most ilyen pici korban foglalkozzunk ezzel, vagy pedig pont most kellene, minél korábban esetleg egy későbbi problémát megelőzni. Szeretnék mindent megtenni, hogy ne legyen ebből később problémája. Egyáltalán mit jelent a ferde medence egy csecsemőnél. Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Kati

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ferde medence témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok Önnek megfelelő választ adni. Ismerni kellene a korábbi ultrahang leletet is. Az mindenképpen a javulás jele, hogy a kötött csípő megszűnt és a ferdeség is mérséklődött, de a prognózishoz kellene ismerni a gyermek medencéjének statikáját is. Azt javaslom, hogy keressen fel egy másik ortopédiai (gyermekortopédiai) szakrendelést. Ha lehetősége van rá, akkor a lakhelyéhez legközelebbi egyetemi klinikára (Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged) menjen, ahol nagyobb a tapasztalat az ilyen betegségek kezelésében és diagnosztikájában.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 12., 22:48; Megválaszolva: 2011. december 13., 23:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés