• Diszkusz sérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        akupunkturas kezelessel gyogyithatoe a diszkus serv? vagy csak enyhiti a fajdalmakat ??es ha nem kezelheto akkor hogyan gyogyithato csak mutet utjan???es igaz az hogy lebenulnat vagyis paralizalodhat ettol a diszkusz serv tol????ennek az ugynevezzet diszkusz servnek mik a jelei mert az anyosom eseteben egnek a labai faj a jobb labba a dereka razza a hideg hat szoval fajdalmai vannak es nem alszik mar vagy 3 vagy 4 napja.elore is koszonom a segitseget.

        Dr. Veress Dóra válasza a gerincsérv témában

        Kedves kérdező! A diszkusz vgy porckorongsérv a gerinccsigolyák közti porckorongok meggyengülése miatt jön létre. A tüneteket az határozza meg, hogy a gerinc mely szakaszán alakul ki a sérv, illetve hogy milyen mértékű az elváltozás és milyen képleteket nyom. Az Ön által leírt tüneteket okozhatja a sérv, de a hidegrázás nem illik a képbe. Ezt ha láz kíséri, akkor inkább fertőzésre utal. A sérv okozhat izomerő csökkenést, vagy bénulást is, de nem mindenkinél jelentkezik ilyne tünet. Kis- vagy közepes fokú sérv esetén az akupunktúra hatásos lehet, mivel csökkenti a fájdalmat és a gerinc melletti izmok görcsét is oldja. Emellett javasolt még a kemény aljzaton fekvés, a kímélet és megfelelő fájdalomcsillapítók, izomlazítók szedése. Gyóygtornával, súlyfürdővel csökkenthetők a tünetek. Operálni csak azokat a sérveket szokták, melyek már komoly neurológiai jelekkel járnak.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 05., 19:59; Megválaszolva: 2011. december 06., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: