• Könyökfájdalommal hová fordulhatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! Lenne pár kédésem azzal kapcsolatban, hogy a könyököm már egy hónapja fáj és ilyenkor mi lenne a teendő. A fájdalom kiindulási pontja az edzésnél jelentkezett, az úgynevezett tolóckodásnál, és itt a probléma abban volt, véleményem szerint, hogy túl mélyre engedtem magam és ezzel nagyon nagy terhelésnek tettem ki, a könyököm nyúlványos csont részénél található inakat, illetve izületeket. A tolóckodát a következő linken lehet megtekinteni : http://youtu.be/DRGTscairmw . A fájdalmat magát talán a csonthoz kapcsolódó sok ín, izület és izom sérülése okozza, de úgy gondolom, hogy 1 hónap alatt ilyen sérülésnek helyre kéne jönnie. A fájdalom jelentkezése csak terhelés esetén lép fel, és itt is csak egy bizonyos terhelési ponton, vagyis nem az egész könyök által bejárt úton. Ezt úgy tudnám leírni, hogy ha az ember felemeli a kezét, és hátrahajtra az alkarják, majd szépen lassan emeli, aztán mikor a felkar és az alkar 90 fokos szöget zár be, akkor érzek fájdalmat a fentebb leírt helyen. Tehát ebből kifolyólag, úgyérzem, hogy a teniszkönyököt ki lehet zárni, mivel alkar forgatás esetén nem jelentkezik semmi fájdalom. Ahogy olvasgattam a honlapon lévő cikkeket, az is felmerült bennem, hogy a fájdalmat esetleg egy porcleválás okozza. Csak itt nem vagyok benne biztos, hogy terhelésre kialakulhat-e ilyesmi, vagy az csak erős, külső fizikai behatásra léphet fel? Az egy hónap alatt, kentem az ilyenfajta sérülésekre javasolt kenőcsökkel, és egy hete tornáztatatom ami kimerül a könyökkörzés és egyéb ilyesfajta gyakorlatokban, persze a fájdalom elkerülésével. Az egy hónap alatt a fájdalom igaz csökkent, vagyis valamilyen javulás tapasztalható de szerintem ez nem az ideális. Ha valami hasonló esetről tudomása van, hogy az mennyi ideig tartott amire meggyógyult, vagy milyen módszerrel volt kezelve, kérem írja le a válaszban. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Dávid.

        WEBBeteg szakértő válasza a könyökfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján panaszait több minden okozhatja. A megerőltetéstől, a húzódáson át, a részleges szalag és izomszakadásig, illetve ízületi gyulladás és a teniszkönyök sem zárható ki egyértelműen. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol különböző vizsgálatokkal pontos választ fognak adni Önnek!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 26., 11:57; Megválaszolva: 2011. november 29., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés