• Bokasérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Október 28.-án, röplabda edzés során, kificamodott a bokám. Nagyon feldagadt a külbokám. Elvittek az orvoshoz, csináltak röntgenfelvételeket a bokámról. Az orvos nem tudott a röntgenképből semmit mondani, csak hogy nincsen eltörve a bokám. Mondta, hogy adjuk be a felvételeket a röntgenorvosnak, majd ő megírja a leletet. Így is tettünk, a lelet készen lett, én meg nem mentem vissza az eredeti orvoshoz. A leleten ez áll: " A jobb külboka csúcsa felett az epiphysis magasságában fissura látható." Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent ez a mondat? Hány hétig nem sportolhatok (már négy hete nem sportolok a bokám miatt)? Szükséges-e a gyógytorna, vagy elég az, ha minden nap 15 percet sétálok, illetve lehet-e ezzel a még egy kicsit feldagadt, de már nem fájó bokával meleg gyógyvízbe menni? Előre is köszönöm válaszát! Anna

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül és a röntgen felvétel ismerete nélkül nehéz pontos választ adni. A leírás alapján Önnek törése (repedése) van (volt). Ezt a repedési vonal lefutásától függően minimum 6 hét bokarögzítő és terhelési tilalom, de a 4-6 hét gipszrögzítés is indokolt lehet. Így azt gondolom, hogy rosszul tette, hogy a lelettel nem ment vissza az orvoshoz. Ha szerencséje van akkor a törése(repedése) elmozdulás nélkül fog meggyógyulni. A duzzanat a sérülés után ennyi idővel még természetes, főleg, hogy nem volt a megfelelő módon rögzítve, illetve pihentetve. Azt javaslom menjen el egy baleseti szakrendelésre, ahol megröntgenezve megmondják a továbi teendőt!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 26., 10:16; Megválaszolva: 2011. november 29., 20:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés