LS gerinc röntgen

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérdésem a következő: Kínzó, heves derékfájdalom miatt röntgenfelvételt készítettek, szeretném megéreni a leletben leírtakat. A leletező orvos véleménye: Az L.IV. az L.V.höz képest kb. 1 cm-rel antemponált. A IV-V. közti, valamint a praesacralis rések egyenletesen beszűkültek. Kifejezett porosis. Gerincsebészhez is beutaltak, ezzel a diagnózissal szükséges a vizsgálat? Válaszát előre is köszönöm. cskatus

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincprobléma témában

Tisztelt Kérdező! Az ágyéki IV-es és V-ös csigolya egymáshoz képest 1 cm-rel el van csúszva. A csigolyák közötti rések is be vannak szűkülve, amely a porckorong ellapulására utal. A gerincsebész addig nem fog a műtétről nyilatkozni, amíg nem készítenek egy mR vizsgálatot, ha az egyáltalán az orvosi vizsgálat alapjén indokolt. Ha a derékfájdalom a szokványos fájdalomcsillapító kezelés mellett enyhül, vagy megszűnik, akkor nem indokolt az idegsebészeti vizsgálata.

Kérdés: 2011. november 08., 21:01; Megválaszolva: 2011. november 10., 22:13
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma