• Művi menopauza

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő! /Doktor Úr! 42 éves vagyok, egy évvel korábban eltávolították mindkét petefészkemet és a méhemet is. Ezt követően Estroderm TTS 50 tapaszt használtam, mellyel gondom nem volt. Két hónappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy megpróbálom gyógynövényekkel pótolni a kiesett ösztrogén termelést, ezért gyógyteát iszom, szójatablettát és Remifemin plusz tablettát szedek (ez utóbbit még csak egy hete), azonban mindezek ellenére a hóhullámok igen erősek, főleg az éjszakai pihenést zavarják. Ha úgy döntenék, hogy mégis a tapaszt szeretném választani, problémás lenne-e a visszatérés a két hónapos kihagyás után. Válaszát előre is köszönöm: Marianna

        WEBBeteg szakértő válasza a menopausa, hormonpótlás témában

        Kedves Marianna!

        Amint ezt Ön is tapasztalta, a gyógynövényes készítmények nem pótolják a saját hormonműködést, ez valóban gyakori tapasztalat, szerintem térjen vissza a tapaszra, még korai a menopausa, ilyenkor még sok problémát (csontritkulás, vérzsír értékek eltolódása, stb.) is meg lehet előzni.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-01-19 17:35:26; Megválaszolva: 2010. január 19., 17:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: