Kellemetlen viszketés

Nagyon zavaró problémám van, és szégyenlem. A mensesem megszűnése után alakult ki, kizárólag a szeméremajkakon, és a hüvelybemenet körül időszakonként felerősödő (belobbanó) viszkető érzés jelentkezik, ami dörzsölésre, vakarásra nagyon felerősödik, de utána hamar megnyugszik, és órákig is tünetmentes lehet. Újabban a bőr alatt borsószem nagyságú, furunkulus-szerű viszkető valami is megjelent, majd néhány nap után lassan leapadt.Szexuális kapcsolatom nincs, közvetlen nemi fertőzést nem kaphattam. Gyógyfürdőbe viszont időnként eljárok.Ez fertőzés lehet egyáltalán, vagy valami belső-elválasztási zavar? Gyakori kézmosással megelőzhetem hogy megfertőzzek másokat? Tudnának tanácsot adni, hogy mit tegyek? Szeretnék e-mailben mielőbbi választ kapni, és nagyon hálásan köszönöm.Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a viszketés témában

Tisztelt Kérdező! A petefészek működésének megszűnése után a nemi hormonok mennyisége fokozatosan az életkor előre haladtával csökken. A külső nemi szervek bőre sorvadásnak indul és mivel az idegvégződések közelebb kerülnek a bőrfelszínhez az izgalom hatására viszketés lép fel. Ovestin vagy más ösztrogén tartalmú kenőccsel a probléma orvosolható. Az elváltozás veszélyes is lehet, mert a vékonyodó bőrön fehér foltok jelenhetnek meg. Ezekből könnyen rák indulhat ki. Javaslom, hogy keressen fel nőgyógyászt! Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. május 29., 11:29; Megválaszolva: 2014. május 31., 11:40
Kérdések és válaszok: Menopauza
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Szükség van-e küretre?
Hormon szedése
Bordataji fajdalom
libidó és menopauza