Mell ciszta

15 éve mindkét mellemben ciszták vannak.Ezek néha begyulladnak, néhányszor már le is szívták őket. Most a jobb mellemben -kb. ott ahol 2 éve leszívtak egy cisztát -egy hatalmas ciszta keletkezett 6-7cm., és begyulladt.Egy hete jegelem, kenegetem, a fájdalom kicsit csökkent, de a mérete nem nagyon.4 hétre kaptam időpontot ultrahangra, és nagyon aggódom, mert valahol egy női lapban olvastam, ha ugyanazon a helyen visszanő egy ciszta az nagyon veszélyes, mert rosszindulatú elfajulást jelenthet. A választ előre is nagyon köszönöm: Kovácsné T. Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza emlőciszta témában

Kedves Hölgyem,

amennyiben fáj a melle és jegelés jót tesz - a melle gyulladt, célzott antibiotikumos kezelés jönne elsősorba szóba. A választék nagy és háziorvos kolléga gondolom a tünetek láttán fel is írja. A gyulladt emlőt nehezebb vizsgálni, így kérem forduljon mihamarább háziorvosához.

Amint le is írta kb.15 éve vannak cystái a mellében és időnként leszívások is történtek.

Az olvasott cikk minden bizonnyal a mellrák korai szűrésével kapcsolatos és a nők odafigyelésére irányult.

Sajnos az emberi élet változó, ami ma nincs, holnap lehet.

Fontos a gyulladást azonnal kezelni és nyugodt emlő viszonyok mellett az ultrahang is elviselhetőbb vizsgálat lesz.

Javasolhatom még kiegészítő kezelésként az E vitamin 100mg caps.valamint a Tiamin B1 vitamin 100mg napos szedését is. (a vitaminok vény nélkül kaphatóak) .

Ha az emlő bőre nem sérült, nem sebes és nem allergiás rá - jegelés helyett -jó minőségű házi méz is kenhető éjszakára az érintett felületre - u.i. gyulladáscsökkentő hatása van.

(vagy orvos által felírt Bactroban kenőcs)

Üdvözlettel

dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2011. október 12., 12:15; Megválaszolva: 2011. október 14., 07:30
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2