• Mell ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        15 éve mindkét mellemben ciszták vannak.Ezek néha begyulladnak,néhányszor már le is szívták őket.Most a jobb mellemben -kb. ott ahol 2 éve leszívtak egy cisztát -egy hatalmas ciszta keletkezett 6-7cm. ,és begyulladt.Egy hete jegelem,kenegetem,a fájdalom kicsit csökkent,de a mérete nem nagyon.4 hétre kaptam időpontot ultrahangra,és nagyon aggódom,mert valahol egy női lapban olvastam,ha ugyanazon a helyen visszanő egy ciszta az nagyon veszélyes,mert rosszindulatú elfajulást jelenthet.A választ előre is nagyon köszönöm:Kovácsné T. Judit

        Dr. Molnár Katalin válasza a emlőciszta témában

        Kedves Hölgyem, amennyiben fáj a melle és jegelés jót tesz - a melle gyulladt, célzott antibiotikumos kezelés jönne elsősorba szóba. A választék nagy és háziorvos kolléga gondolom a tünetek láttán fel is írja. A gyulladt emlőt nehezebb vizsgálni,így kérem forduljon mihamarább háziorvosához. Amint le is írta kb.15 éve vannak cystái a mellében és időnként leszívások is történtek. Az olvasott cikk minden bizonnyal a mellrák korai szűrésével kapcsolatos és a nők odafigyelésére irányult. Sajnos az emberi élet változó, ami ma nincs,holnap lehet. Fontos a gyulladást azonnal kezelni és nyugodt emlő viszonyok mellett az ultrahang is elviselhetőbb vizsgálat lesz. Javasolhatom még kiegészítő kezelésként az E vitamin 100mg caps.valamint a Tiamin B1 vitamin 100mg napos szedését is.( a vitaminok vény nélkül kaphatóak ). Ha az emlő bőre nem sérült,nem sebes és nem allergiás rá - jegelés helyett -jó minőségű házi méz is kenhető éjszakára az érintett felületre - u.i. gyulladáscsökkentő hatása van. ( vagy orvos által felírt Bactroban kenőcs) Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 12., 12:15; Megválaszolva: 2011. október 14., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés