• Mell ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        15 éve mindkét mellemben ciszták vannak.Ezek néha begyulladnak, néhányszor már le is szívták őket. Most a jobb mellemben -kb. ott ahol 2 éve leszívtak egy cisztát -egy hatalmas ciszta keletkezett 6-7cm., és begyulladt.Egy hete jegelem, kenegetem, a fájdalom kicsit csökkent, de a mérete nem nagyon.4 hétre kaptam időpontot ultrahangra, és nagyon aggódom, mert valahol egy női lapban olvastam, ha ugyanazon a helyen visszanő egy ciszta az nagyon veszélyes, mert rosszindulatú elfajulást jelenthet. A választ előre is nagyon köszönöm:Kovácsné T. Judit

        Dr. Molnár Katalin válasza a emlőciszta témában

        Kedves Hölgyem, amennyiben fáj a melle és jegelés jót tesz - a melle gyulladt, célzott antibiotikumos kezelés jönne elsősorba szóba. A választék nagy és háziorvos kolléga gondolom a tünetek láttán fel is írja. A gyulladt emlőt nehezebb vizsgálni, így kérem forduljon mihamarább háziorvosához. Amint le is írta kb.15 éve vannak cystái a mellében és időnként leszívások is történtek. Az olvasott cikk minden bizonnyal a mellrák korai szűrésével kapcsolatos és a nők odafigyelésére irányult. Sajnos az emberi élet változó, ami ma nincs, holnap lehet. Fontos a gyulladást azonnal kezelni és nyugodt emlő viszonyok mellett az ultrahang is elviselhetőbb vizsgálat lesz. Javasolhatom még kiegészítő kezelésként az E vitamin 100mg caps.valamint a Tiamin B1 vitamin 100mg napos szedését is.( a vitaminok vény nélkül kaphatóak ). Ha az emlő bőre nem sérült, nem sebes és nem allergiás rá - jegelés helyett -jó minőségű házi méz is kenhető éjszakára az érintett felületre - u.i. gyulladáscsökkentő hatása van. ( vagy orvos által felírt Bactroban kenőcs) Üdvözlettel dr. Molnár Katalin


        Kérdés: 2011. október 12., 12:15; Megválaszolva: 2011. október 14., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
        A dohányfüstbe ment terv
        Mindenki azzal jár a legjobban, ha rá sem szokik a dohánytermékekre.