• Kivették a nyirokcsomókat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 éve levették a jobb mellem,HER2 positiv vagyok..kivették az összes nyirokcsomót.. A jobb kezem nem tudom miért nem igen tudom használni,így a bal kezem erőltettem meg..alig bírom felemelni..most már mind a két kezem nagyon rosszul használom..A reuma doktornő azt mondta nem tud rá adni kezelést,max 2 masszírozást..a kórházban az ekg és doktornő javasolt, tangentor,iszappakolást és több masszázst....a reuma doktornő nem ad,mert nem jó rá,főleg a masszázs..a masszír jó lenne de csak 2 jár évente...Kinek van igaza az iszappakolással és a tangentonnal?És tényleg csak 2 jár...a masszírozásból...? Ezenkivül megkérdezném,mit jelentMáj MR: VIsegmentumában 8mm es T2 zsirelnyomású képeken magas T1 seuentian alacsony jeladásu elváltozás látható Hasonló a VIII segmentumban is ott 5mm képlet...a balvesében 10mmcystosus képlet látható....Ez kő? Köszönöm válaszukat

        Dr. Molnár Katalin válasza a mellrák témában

        Kedves Beteg, a 3 éve történt emlő műtétnél nyirokcsomók eltávolítása történt. Amennyiben a műtét és az adott természeti adottságok-nyirokutak el lettek távolítva,sőt talán műtét után sugárkezelést kapott ez a régió,a műtött és irradiált régió gyógyulási folyamata a vál és végtag teherbíróképessége megváltozásával különböző lehet. Természetszerű lehet az ellenoldal nagyobb terhelése. Gyakran a műtéti szövődményekhez a megváltozott hormonális státusz ill.reumás jellegű fájdalmak is társulnak. A végtag mozgásképessége megítélése előtt fontos,dagadnak-e a végtagjai,amennyiben a felső végtagok gyakran megdagagadnak,kompressziós karharisnya viselése és lymfofrainage kezelések jönnek szóba - mindkettőt az onkológussal kell megbeszélni és feliratni. A csontfájdalmakat tisztázni kell - csontizotóp és vagy célzott rtg vizsgálatokkal. Fontos a D3,Ca pótlása is. A reumás jellegű fájdalmak fájdalomcsillapítókkal,pl.voltaren,cataflam...is jól kezelhetőek,vagy akár egy éjszakai mézes pakolás is jót tehet. Addig míg fájdalmai,tüneteti nincsenek tisztázva,masszázs nem javasolt. Máj MR gócait figyelni kell,lehet hormonális zavar de egyébb is,volt már ilyen kivizsgálása? Máj funkciói,onkológiai mutatói a vérből levett adadatok alapján rendben vannak? A vese cysta nem kő,ezt is követik képalkotó vizsgálatokkal. Remélem onkológusával megbeszélve fájdalmai enyhülnek és gyógyul. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 09:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: