• Mell rák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ezelött kb. 3 hónappal megállapitották hogy rosszindulatú daganat lakozik a bal mellemben es honaljban.Kiszedték a daganatot anélkül, hogy levágjá a mellem és elküldték vizsgálatra Bukarestbe( a műtét Kolozsváron történt),az eredményről nem értettem sokat, az egyik orvos azt mondta, hogy másodfokú a rák és terápiával kikezelhető, egy másik orvos azt mondta, hogy attol tart, hogy le kell vágják teljesen a mellem.Most kemoterápiát végzek.Az eredményemen ami románul van szerepel egy képlet amit szeretném ha valaki megfejtené nekem, és megmondana valójában mennyire sulyos az állapotom. A képlet a következő: pT2 N3a Mx L1 Vo CA.Elöre is köszönöm.

        Dr. Molnár Katalin válasza a mellrák témában

        Tisztelt Hölgyem, a pT2N3aMxL1V0Ca értelme a következő: p ...műtét utáni szövettani lelet átnéztével a daganat Tulajdonságai: T2 ...azaz a tumor mérete nagyobb mint 2cm, de kisebb mint 5cm. N3a ...a kulcscsont körüli nyirokcsomó érintettségére utal,mely tapintással a műtött emlő feletti kulcsont körül tapintható ki vagy több hónalji nyirokcsomó érintettsége, Mx ...metastasis-távoli áttét nem ismert,ezért x L1 ...lymfatikus erekbe való terjedés lehetősége V0 ...vascularis erekbe való terjedés nincs Ca ...rosszindulatú daganat rövidítése A következő teendő a kemoterápia,majd az irradiáció, a műtött emlő és a nyirokcsomó régiók sugárkezelése, majd valószínűleg újabb kemoterápia és vagy hormonkezelés. A stádium III. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 05., 12:53; Megválaszolva: 2011. június 07., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: