Gyógyszerszedés

Tisztelt doktor Úr/Nő! 51 éves nő vagyok, 8éve műtöttek rosszindulatú melldaganattal. Kezelések: 6 kemoterápia, 25 sugár, 5évig Zoladex inyekció, illetve Zitazonium tabletta. Majd Femara tabletta, miközben újra menstruálni kezdtem. Ezzután nőgyógyászati gyógykaparás majd fél év múlva Letromataz 2.5mg tabletta. Mellékhatásai: ijesztőek, ezért szedését abba kellett hagynom. Jelenleg hasfájás, hasi görcsök, mellfájdalom. Vérzés még eddig nem jelentkezett. Mi a további teendő? Válaszát köszönöm

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mellrák témában

8 éve operálták emlődaganattal, és Zoladex-Zitazonium (hormon) kezelést is kapott többek között.

Ezek szerint hormon-érzékeny emlődaganata volt (bár ezt nem írja) .

6 hónappal a Zoladex injekciók után vissza szokott térni a menstruáció - ha még természeténél (életkoránál) fogva visszajön.

Femarát is szedett, ami az eredeti gyártmány (letrozol) .

Most a Letromatáz-ra váltottak, ez ugyanúgy letrozol, csak "utángyártott" készítmény.

8 évvel a primér daganat ellátása után már nem kell szedni hormon-készítményt. Lehet szedni, de nem szükséges. Ha panaszokat okoz, akkor hagyja abba a hormon-tablettákat - ilyen szempontból most teljesen mindegy, hogy Letromatázról, vagy egyébről van szó.

Hogy visszajön-e a normál menstruáció 51 éves korban Önnél, azt én előre megmondani nem tudom, de azt tanácsolom, várjunk.

Kérdés: 2011. március 14., 18:20; Megválaszolva: 2011. március 31., 11:59
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Van e áttét?
Mennyi esélye van?
Tartós mellfájdalom okai
Mellrák diagnózis értelmezése
Mellrák, avagy vegyek még tartós...
Tisztelt Doktor Úr! December 17-én műtöttem rosszindulatú emlődaganat miatt, a mellem negyedét távolították el. A műtétkor a sentinel...