• Gyógyszerszedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! 51 éves nő vagyok, 8éve műtöttek rosszindulatú melldaganattal. Kezelések: 6 kemoterápia, 25 sugár, 5évig Zoladex inyekció, illetve Zitazonium tabletta. Majd Femara tabletta, miközben újra menstruálni kezdtem. Ezzután nőgyógyászati gyógykaparás majd fél év múlva Letromataz 2.5mg tabletta. Mellékhatásai: ijesztőek, ezért szedését abba kellett hagynom. Jelenleg hasfájás, hasi görcsök, mellfájdalom. Vérzés még eddig nem jelentkezett. Mi a további teendő? Válaszát köszönöm

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

        8 éve operálták emlődaganattal, és Zoladex-Zitazonium (hormon) kezelést is kapott többek között. Ezek szerint hormon-érzékeny emlődaganata volt (bár ezt nem írja). 6 hónappal a Zoladex injekciók után vissza szokott térni a menstruáció - ha még természeténél (életkoránál) fogva visszajön. Femarát is szedett, ami az eredeti gyártmány (letrozol). Most a Letromatáz-ra váltottak, ez ugyanúgy letrozol, csak "utángyártott" készítmény. 8 évvel a primér daganat ellátása után már nem kell szedni hormon-készítményt. Lehet szedni, de nem szükséges. Ha panaszokat okoz, akkor hagyja abba a hormon-tablettákat - ilyen szempontból most teljesen mindegy, hogy Letromatázról, vagy egyébről van szó. Hogy visszajön-e a normál menstruáció 51 éves korban Önnél, azt én előre megmondani nem tudom, de azt tanácsolom, várjunk.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 14., 18:20; Megválaszolva: 2011. március 31., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés