Mellrák? Meggyógyul? Mit jelentenek a 95 és 70 %

Tisztelt Szakértő! 2 Szövettani eredmény: az egyik carcinóma/ rák /nuklearis ductale invasivum mammae 1.s.részlete látható.Nuclearis grade // Immunhisztokémiailag: oestrgen receptor: a tumorsejtek 95% erős nuclearis pozitivitást mutat. Mit jelent ez, rossz? Progeszteron receptor: 70% erős nuclearis pozitivitást mutat cerb2: 2+...p63: az invazis tumorsejtek körül myoepithel réteg nem látható E-cadherin: tumorsejteken pozitiv. Mit jelentenek ezek? Azt tudom hogy rossz indulatu daganatom van amit müteni kell. Az orvos azt mondta hogy eggy darab 1 cmX 0.6mm pici csillag alaku amit még időben találtak meg. Kérem legyenszives meg irni mennyire sulyos ez, és műtét után mennyi idő a gyógyulás. Muszáj utána a kemoterápia? szeretnék minél hamarabb dolgozni! Köszönöm segitségét

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mellrák témában

Ha valóban ilyen kicsi a daganat, és hormon-érzékeny (ösztrogén receptor 95%, progeszteron receptor 70%) , akkor ez egy igen jó prognózisú emlődaganat. Különösen akkor, ha mielőbb eltávolítják, és egyetlen nyirokcsomóban sem lesz daganatsejt.

Most ne a munka érdekelje, hanem az, hogy a rák ne hanyagolódjon el, és minden szükséges dolgot ezzel kapcsolatban végigcsináljon.

Dolgozni még ráér évtizedekig.

Kérdés: 2011. március 03., 20:17; Megválaszolva: 2011. március 07., 08:24
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Van e áttét?
Mennyi esélye van?
Tartós mellfájdalom okai
Mellrák diagnózis értelmezése