Szabad-e enni

Tisztelt Doktor Ur! Mellrakkal diagnosztizaltak 4, 5 eve. Azota tunetmentes vagyok.Egy hormonkezelest kapok triptorelin es examestane, remelem majusban vege, akkor telik le az 5 ev. A diagnozis 2-es stadium volt, nyirokattet nem volt. A hormonreceptorok 100 illetve 95%-osak voltak. (6 kemot kaptam es sugarat nem) A fitoosztrogenekkel kapcsolatban szeretnem kerdezni, hogy kene vigyaznom, hogy ne egyek szojat, diot, stb.En csak piros hust nem ettem es felvagottat, lehet ez se segit, de megprobaltam, de most mar a zoldsegekre is kene vigyazni? Semmilyen kontrollom nincs ebben a betegsegben? Ha a hormonjaim ismet "termelodnek" johet az attet? vagy eez az 5 eves kezeles kihat egy kicsit a jovore is? Minden szerencse? Tisztelettel, egy a betegseget eleg rosszul viselo kerdezo

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mellrák témában

Persze, hogy minden a "szerencse".

Általában ez így van, kivéve azokat a döntéseket, melyeket magunk hozunk - de a betegséget nem mi hozzuk.

Triprorelin-Exemestan kezeléssel eltöltött csaknem 5 év után semmi baj nincs - ha jól értem (mert jelenlegi leleteit persze nem írja le) .

A fito-ösztrogéneket minek kellene most erőltetni?

Nem szükségesek, nem kellenek.

A gyógyszerek abbahagyása után sokkal kellemesebb lesz az élet.

Éljen normálisan, mint a többi ember, de vegye tudomásul, hogy a női hormonok erőszakos elnyomása (amin 4.5 évig a fentiek miatt átesett) nem jár mellékhatások nélkül: erős klimaxos tüneteket lehet ezektől kapni, de még mindig jobb élni, mint klimax nélkül meghalni.

Életünk egy darab van, és megismételhetetlen.

Kérdés: 2011. január 27., 08:31; Megválaszolva: 2011. február 08., 21:09
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2