Fitoösztrogén

Tisztelt Doktor Ur! Nagyon szepen koszonom a biztato valaszat, nagyon jol jott.Lenne meg ket kerdesem.Ha ennek a kezelesnek vege, valamilyen szinten meggyogyultam ebbol a betegsegbol, vagy csak szerencse, hogy recidiva vagy attet nem fog kialakulni? A fitoosztrogenekkel kapcsolatban;olvastam, hogy tobb elelmiszerben (dio, fokhagyma, szoja...) van es en kene vigyazzak, hogy ilyesmit ne egyek? (a hormonreceptorok 98% volt, 2-es stadium, attet nem volt) Nagyon szepen koszonom elore is a valaszt.Tisztelettel. Előzmény: A Triptorelin és Exemestan együttese bizony kemény hormon-elvonást okoz, hízással, vérnyomásemelkedéssel, stb. Abbahagyásuk után lényegében visszatér az életkornak megfelelő, "normál" egészségi állapot. Miért nem használja a vérnyomáscsökkentőket? Fel a fejjel, a hormonkezelés abbahagyása után lényeges javulás áll be a közérzetben, az ebből eredő dolgok megszűnnek. De ahogy öregszünk, egyre-másra jönnek majd az egyéb bajok. Sajnos. Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás, onkológus Kedves Doktorno! 4, 5 eve operalt mellrakbeteg vagyok, tunetmentes. (minden kontrollvizsgam negativ volt) A betegseg nagyon megviselt, fizikailag is de foleg pszihikailag.6 kemoterapia utan egy hormonkezelesben reszesulok, ami abban all, hogy mindennap egy examestane tabletta es minden 28 napra egy triptorelin szurit kapok.Ez tart juniusig es akkor remelem vege.Elvonjak az osztrogent, mert 98%-ban hormonfuggo volt a betegsegem. A gyogyszer mellekhatasakent megnott a vernyomasom, a koleszterinszintem, es egy "kicsit" meghiztam. A vernyomasra mar tobbszor felirtak gyogyszert, de en meg nem vettem be, probalkozom naturista modszerekkel, nem nagy sikerekkel. Mutet elott olyan110/70 volt a vernyomas, most 150-160/90-100.Negy eve 52 kg-os voltam, most 60 es nagyon kinlodom, hogy ezt is tartsam. Mozogni se tudok barmit az izuleteim rogton fajnak, begyulladnak, a hatgerincem is mar ketszer teljesen agyhoz vert. A kerdesem az lenne, hogy a kezeles abbahagyasa utan van remenyem, hogy javuljon a helyzet? Visszaterhet a regi enem egeszseges resze? Elore is koszonom a valaszat, tisztelettel 2011-01-16 14: 30

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mellrák témában

Szóval újra az erősen hormon-érzékeny emlőrákról.

A szervezet saját női hormon-termelését teljesen elnyomják, gyakorlatilag a nullára csökkentik ezek a gyógyszerek (Triptorelin + Exemestan) . A vérben szinte semmi sem marad az ösztrogénekből.

Erre föl bevinni kívülről a szervezetbe ösztrogéneket nem lenne helyes: ilyenkor ösztrogén-pótlás (tablettás, vagy tapasz formában) NEM JAVASOLT. Ugyanígy mostanában NEM JAVASLOM ösztrogén tartalmú krémek, kenőcsök használatát sem - például a hüvelybemenet viszkető szárazságára sem.

Bizonyos táplálékokban valóban vannak minimális menniységben ösztrogén-szerű anyagok (növényi eredetük miatt "fito-ösztrogéneknek" nevezzük őket) , de ezek elhanyagolhatóak ilyen gyógyszeres kezelés mellett. Ne lihegje túl a kérdést, hiszen akkor semmit sem szabad enni, sehova nem szabad menni (a túlzott napozás ártalmai) , stb., akkor nem lehet élni.

Élje az életét - mert mindannyiunknak csak EGY van belőle.

Kérdés: 2011. január 20., 20:05; Megválaszolva: 2011. január 27., 12:15
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2