• Mellrák- túlélési esélyem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ezév július 28-án volt a műtét.A kórszövettani lelelre sajnos sokat kellett várni.Pathologiai diagnózis: Carcinoma ductale invasivum mammae,grade III.,pTlcNlMx,NPI=5,36 /közepes prognózis/.kiterjedt nyirokérterjedéssel,basalisan minimális ép széllel eltávolítva,carcinoma metastaticum lymphoglandulae (2/3) Méret:1,8 cm, Szövt,típus:ductalis/NST., Érinv.a daganat közelében I Igen, ER 85-90%, PR: 90-95 %, p53 protein tartalom: 3-7%, C-erbB-2: Negatív (0), prognózis: mérsékelten jó, II: stromalis fibrosis,szövett.gr. GRADE III (8-9: 3 pont), Gr.összetevő: a daganat<10%-a 3 pont, kifejezett variabilitás 3 pont, magas =>23 3 pont, Nycs.stat.: három vagy kevesebb metastaticus nyirokcsomó 2 pont Vizsgált nyirokcsomók sdzáma: 3 Hogyan vehetem fel a leghatékonyabban a harcot? Mit lehet, mit kell tennem gyógyulásom érdekében? Jvasolható-e PET CT? Válaszukat, segítségüket előre is köszönöm

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

        57 éves emlőrákos kérdező Az emlőműtét megtörtént. A szövettani lelet késlekedése eléggé érthető, ha elmondok egy titkot: Hazánkban egy mikroszkóphoz értő rutinos szövettanász ("pathológus") nettó kb. 150.000-180.000 - Forintot keres havonta. Angliában havonta 2 millió Forintnak (!) megfelelő angol fontot. Ugyanolyan a mikroszkóp, és ugyanolyan szép színes sejtek vannak a látótérben. Erről ennyit. A leírás alapján 1.8 cm átmérőjű hormon-receptor pozitív (HER2 negatív) daganata volt, viszont az eltávolított nyirokcsomók közül 2-ben "regionális" (tehát nem távoli) áttét volt már észlelhető. Ezért sajnos minden kellemetlen kezelésen át kell esnie. Mindenképpen sugárkezelni kell a maradék emlőt. Kemoterápia feltétlenül szükséges 5-6 ciklusban. Ennek befejezése után valamilyen "aromatáz-gátlót" (hormon-tablettát) kell kapjon kb. 5 évig. Mit kell tennie? Hogy harcoljon? Pontosan tartsa be a szakember utasításait! Nagy esélye van a végleges gyógyulásra, ha végigcsinálja. Sok erőt a következő néhány hónaphoz - ez bizony kellemetlen lesz!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 20., 18:06; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés