Mellben csomó

Tisztelt Weborvos! 20 éves lány vagyok. Olvastam a mellönvizsgálat fontosságáról és kb. 2-3 hónapja már én is rendszeresen ellenőrzöm a melleimet. Rögtön az első önvizsgálatomnál észrevettem a bal mellbimbóm alatt ilyen kicsi, befele a bordám felé nyúló hosszúkás csomót, amit a másikban nem találtam meg. Ezt legjobban úgy tudom kitapintani, ha lehajolok és óvatosan összecsípem a mellbimbóm alatt. Februárban nőgyógyász is vizsgálta a mellemet, de a mellbimbómat nem csípte össze, ahogy én csináltam, máshogy meg nem is lehet kitapintani. Ő mindent rendben talált, akkor még én nem is figyeltem fel erre a csomóra, ezért nem is hívtam fel rá a figyelmét. Figyelgettem a csomót hetente, hogy mit csinál. Volt, amikor nem tudtam kitapintani, nem találtam sehol, volt, amikor teljesen ki tudtam tapintani. Egyszer volt, egyszer eltűnt. Gondolom összefüggésben lehet a ciklusommal (tablettát szedek). Utolsó menszim előtt még a mellemben volt, mikor megjött a menszim, el is tűnt. Most megint napok múlva megjön a menszim, de most mániákusan tapogatom. Reggel felkelek, rögtön kitapogatom, akkor határozottan érezni, pár óra múlva megint alig érezni,, mintha sokkal puhább lenne. Már meg vagyok rémülve, hogy mi lehet ez. Azt hiszem, hogy jobb lesz, ha elmegyek nődokihoz, de szerintem a menszeszem után, mert ilyenkor úgy fájnak a melleim, hozzá sem lehet érni. Ön szerint mi lehet ez? Ugye nem lehet komoly? Annyi rémhírt olvasni neten a mellrákról, nagyon félek, hogy nekem is az lesz. A családomban soha senkinek nem fordult elő semmilyen fajta rákja, ha ez számít. Nagyon várom a válaszát! Tisztelettel Vera

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a emlő témában

Tisztelt Kérdező! Amit tapint az emlő mirigyes szerkezete. Az aggodalomra gondot adó eltérések állandóan tapinthatóak. A leírt emlő tapintási lelet életkornak megfelelő. Végezze tovább az önvizsgálatot, a körülírt jól kitapintható csomóval kell emlőszakrendeléshez fordulni.

Kérdés: 2010. szeptember 02., 19:55; Megválaszolva: 2010. szeptember 06., 10:06
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal