• csomó a hónaljban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos!

        Úgy körülbelül 2008.decemberében vettem észre egy kis furcsa pici ugrándozó csomót a hónaljam alatt ott ahol a melltartó tartó "vasa" véget szokott érni. tekintve hogy ekkor 24 éves voltam nem foglalkoztam vele gondoltam az epillálástól vagy dezodor használattól van, esetleg egy begyulladt mirigy. azóta 3X voltam nőgyógyásznál, megvizsgált nem talált semmit és ő is azt mondta hogy ilyen fiatalon nincs miért aggódni. egészen eddig nem is foglalkoztam vele, elvégeztem a havi önvizsgálatot semmit nem találhat. Ez sem tapintható a rendes előírt mellvizsgállattal, hanem nagyon fura kézmozdulatok segítségével hossza kutakodás után lehet megtalálni. Aztán a minap megint átnéztem magam és megnéztem ott van e. És igen. nem változott ugyan akkora kb. 1 cm vagy kisebb, mozog és mintha mellette még egy kisebb lenne, oylan érzés mintha az izmomat tologatnám.Kicsit mejidtem főleg úgy  hogy 17 hetes terhes vagyok. Egyébként telejsen egészségesen élek, nem iszom nem dohányzom, nem vagyok elhízva, az egész családomban senkink soha semmilyen rák betegsége nem volt.

        Kérdésem az, lehet  a mellrákot könynen kitapintani? lehetséges hogy az van nekem, és hogy 1.5 év alatt semmit nem nőtt, nem változott semmi? a mellem telejsen egészségesnek tűnik !lehetséges hogy ilyen fiatalon ezen kell gondolkonom, és az hogy ha gyulladásról van szó az nem tünt el hanem ott van? Egyébként azóta 2x voltam 2008. dec, és 2009 dec, általános vérvételen ott is minden rendebn van. Az emlő uh-t lehet kérni, és minden nőgyógyásznál megtalálható? Nemsokára megyek a havi ellenőrzésre ott mindnképp említem megint, de attól függően nagyon félek, főleg azért mert 1.5 éve ott van és félek hogy időben nem kezeltettem magam, a rendszeres vizsgálatok ellenére sem.

        Válaszát köszönöm: Edina

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó a hónaljban témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírás alapján a legvalószínűbb egy jóindulatú emlőelváltozás. A terhesség miatt nem kell aggódnia ez az elváltozás nem fog problémát jelenteni. Magyarországon az emlőultrahangot radiológusok végzik, a jóindulató emlőelváltozások gondozását és szükség esetén műtétjét sebészek. A gondozásba vétel miatt keressen fel emlőszakrendelést. A rosszindulató emlődaganatot a tünetek alapján kizárnám.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-06 11:13:10; Megválaszolva: 2010. május 06., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés