• Tiszlelt Nagykálnai Főorvos Úr!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2006.januárjában daganatos betegség miatt bal oldali emlő eltávolító műtétem volt.Kemót és sugarat is kaptam, és azóta is jártam rendszeresen kontrollvizsgálatokra. A tüdő, mamográfia, rtg.labor vizsgálatokat a lakóhelyemen végezték el-ezeket vittem a Uzsoki kórházba ahol műtöttek és a kontrollok is ott történnek, az évenkénti csontizotóp vizsgálat vzsgálat is megtörtént. Eddig minden negatív volt. Most márciusban újra kezdődtek a vizsgálatok és a mai napon kaptam meg a tüdő rtg. leletem amin az szerepel"a jobb alsó tüdőharmadban 4.h.ujjnyi magasságban felszaporodott peribronchialis rajzolat mellett csökkent transparentia, az ezen oldali hilus alsó harmadában 17, 5x5 mm nagyságú lágyrészképlet különült el.Bal oldalon paracardialisan is fokozott bronchialis kép.Csontos mellkason kóros rad. eltérés nem látható." CT-re utaltak és tumor-marker vizsgálat is történt, de még nincs leletem.Vajon ez tüdő-áttétet jelent? Tisztelettel: Gy.Tamásné

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        Kedves Gy. Tamásné!
        Sajnos, lehet, hogy áttét a tüdőben. CT-lelettel újra írjon.
        Meg azt is írja meg, hogy az eredeti emlőtumornak mi volt a szövettana. Hormonreceptorok? HER2 receptor? Hónalji nyirokcsomók?
        Milyen gyógyszeres kezeléseket kapott?
        Kézcsókkal


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus Itt kérdezhet

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2010-03-12 10:31:41; Megválaszolva: 2010. március 12., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: