• mellrák- műtét előtt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/úr!
        62 éves vagyok. Melldaganatom rosszindulatú, a vizsgálatok szerint kb 1, 5 cm átmérőjű. Megkaptam a műtétem időpontját március végére. Nagyon - nagyon félek a műtéttől. Azt hallottam, hogy ha felvágják, szóródik a rák és áttétek keletkezhetnek. Böngészem a net-et, sokféle terápiát találtam(ilyen pl: Celladam, Vitacell, Protumol R47 krém, B17 és vele párhuzamosan C vitamin kúra ), de nem tudom eldönteni, hogy válasszam e valamelyiket és halasztassam el 1-2 hónappal a műtétet.  Sok jó -  meggyógyult betegek által írt -  véleményt olvastam. Mindenbe belekapaszkodnék. Műtét előtt szeretnék adni magamnak egy másik esélyt.  Időre lenne szükségem. Talán visszahúzódna! Csak a kés lehet a megoldás?
        Van e ennek értelme  Ön szerint és megtehetem e, hogy kérem a műtét elhalasztását?
        Tanácstalan vagyok. Kérem segítsen. 

        WEBBeteg szakértő válasza a emlődaganat témában

        Tisztelt Kérdező!

        A műtét nem elkerülhető. A gyógyulás kulcsa a daganatos rész eltávolítása és a nyirokcsomók szövettani vizsgálata. Ennek halasztásával csak a gyógyulás esélyét csökkenti. Az interneten terjedő történetek orvosi igazolása a legtöbb esetben kérdéses. A műtét miatti szóródás nagyon gyakori kérdés a betegek részéről, de a műtét eredményességéhez és a gyógyult beteg számához képest elenyésző a rizikója.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-09 18:54:59; Megválaszolva: 2010. március 09., 18:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: