• Hormon tablettát kell-e szednem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur. Melldaganatom volt 2009.májusban, megmütöttek, biztonságért a levételt választottam.Diagnozis-Invasiv ductuscarcinoma, gyengén differenciált, grade3, az épbeneltávolitva.pT1cnx   ER-gyengén pozitiv, PR-negativ, Her2-negativ+ lett. Mütét után négy kemoterápiát kaptam, docetaxel+epirubicin.kezelést.56.éves vagyok, kell-e szednem tablettát, kiegészitésnek aromatázgátlót.Szeretném megkérdezni, hogy mire számithatok.vállaltam, hogy amputálják le a mellem, áttét a hónalji nyirokcsomókban nem volt. A sebészeti diagnózis-pT1cNO.Köszönöm válaszát.Tisztelettel Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        Kedves Éva!

        Sajnos nem írja a tumor méretét, de következtetek a T1c-ből, hogy 10 és 20 mm között volt.
        Hál'Istennek nem volt pozitív nyirokcsomó.
        Gyengén pozitív az ösztrogén receptor vizsgálat, tehát kissé hormon-érzékeny volt a daganat. Kissé, de érzékeny.
        Kemoterápiás kezeléseket megkapta.
        Szedjen aromatáz-gátlót (anastrozol, vagy letrozol formában, sokféle van forgalomban).
        Nagy valószínűseggel nem lesz semmi baja a mellével a következő 10-20 évben.
        Persze az ördög nem alszik, van egy minimális kockázat (mindenkinél van), hogy valami esetleg lesz. Ezt a minimális kockázatot csökkentjük tovább az aromatáz-gátlókkal.
        Időnként kontrollra kell járni.
        Élni, tornázni!
        Kézcsók


        Kérdés: 2010-02-22 09:51:13; Megválaszolva: 2010. február 22., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: