Mellrákos vagyok!

Tisztelt   DR. Nagykalnai Tamas  Ur!

 

Mell rakos vagyok!

 
 
56 eves no vagyok, ket nagy lany edesanyja erdelybol. 2008 szeptember 18-an rosszindulatu daganatot diagnosztizalt a mammografia a ball mellemben, a daganat  a leiras szerint 17/15 mm es mogotte egy ujabb daganat volt  kialakuloban (BIRAD S 5) Azzonal sebesz orvashoz fordultam es 2008 szeptember 26-an megmutottek, ami a bal mell  teljes eltavolitasaval es a bal oldali nyirokcsomok kivetelevel jart. Sebesz orvosom szerint semmi jot nem modhat, meg kell varni a szovettan eredmenyet, ami 3 het mulva meg is tortent. A szovettan eredmenyeit en leirom ahogy roman nyelven megkaptam mert leforditani nem tudom.
Az onkologian erdemleges valaszt nem kaptam  sok mindenre az orvosomtol, pshihologushoz kuldott , nem beszelve arrol, hogy lelkileg nagyon megviselt, csalk annyit tudok, amit a honlapjukon el tudtam olvasni, de nem vagyok orvos es lehet, hogy vannak dolgok, amiket lehet, hogy nem ugy ertelmezek ahogy kellene.
   Szovettan eredmeny:
 Tipul interventiei:
      -examen extemporaneu
      -sectorectomie
      -mastectomie
      evidare axilara
 Localizare leziunii  - sanul stang
Tipul microscopic, de carcinom intraductal: COMEDOCARCINOM CRIBRIFORM SI SOLID. NEUROENDOCRIN
DIMENSIUNEA CARCINOMULUI INVAZIV SI A COMPONENTEI IN SITU (mm)
Tumora 1=15x12mm, situata la sub 5 cm distanta, de Tumora 2=14x14 mm si, de Tumora 3=6x4 mm si la distanta, de peste 5 cm, de Tumora 4=11x7 mm.
   Tipul carcinomului invaziv
      -  ductal NOS
      -   neuroendocrin
   Gradul, de malignitate a carcinomului invaziv
       - invazia vasculara        prezenta
       - necroza                     prezenta
       - infiltratul inflamator     prezent
   Marginile, de excizie chirurgicala:
        - margini libere
    Limfonoduli axilari;
         - nr.limfonoduli examinati 17                    nr. limfonoduli pozitivi 1
    Pentru un singur limfonoduli cu metstaza;
         - micromrtastaza (intre 0, 2 si 2 mm)
Diagnosticul histopatologic:   Malign
  DIAGNOSTIC
carcinom mamar infiltrativ multicentric: Tumora 1; carcinom infiltrativ neuroendocrin solid grad 2,de malignitate asociat cu carcinom neuroendocrin intraductal (NID 2) Tumora2; carcinom infiltrativ ductal, de tip clasic nos grad 3,de malignitate asociat cu carcinom intraductal (NID3) (COMEDOCARCINOM, CRIBRIFORM SI SOLID).Tumora 3; carcinom infiltrativ ductal, de tip clasic nos grad 2,de malignitate asociat cu carcinom intradictal (NID2) (cribriform si solid). Tumora 4;carcinom infiltrativ ductal, de tip clasic nos grad 2,de malignitate asociat cu carcinom intraductal (NID3) (comedocarcinom, si solid). produce metastaze in 1 din 17 limfonoduli axilari examinati.pN1a.
 
HER 2 +   (eredmeny)
 celulele tumorale din componenta infiltrativa a tumorii examinate exprima receptori Estrogrnici in proportie, de 10% si receptori Progesteronici in oroportie, de 60%. HER-2 prezinta pozitivitate membrana moderata si compelta in peste 10% din celulele tumorale. SCOR2
 
Mit jelent az en esetemben ez az eredmeny a HER2+  (egy kereszt) eredmeny?
  
MARCELI TUMORALI  (KEMOTERAPIA ELKEZDESE ELOTT)
 
1.)  CA 15-3                  23.47U/ml
      N.n;<30
  (megjegyzem.hogy 2004 augusztus 31-en volt egy nogyogyaszati mutetem teljes meh es minket petefezsek eltavolitasa dignozis : joindulatu fibroma)
  .
GYOGYSZEREK, AMIKET A KEMOTERAPIAN KAPOK
       FARMORUBICIN  RD 10 mg.
       ENDOXAN  200 mg.   
 
Jelenleg tul vagyok 6 kemoterapian es 22 sugarterapian.
Miutan befejeztem a sugarterapiat (2009 aprilis 24-en) kaptam egy korhazi kibocsajto levelet, aminn a kovetkezoket irja:
 
Pacienta in varsta, de 56 ani aflata in evidenta cu diagnostic, de carcinom mamar stang operat in prim timp -MRM (sept. 2008) rez. HP-CC multicentric (15x12 mm, 14x14 mm, 6x4 mm, 11x7 mm) neuroendocrin asociat cu CDI G3, 1/7 ggl pozitivi, Re 10%, RP 60%: HER2neu 2+p T2N1MO pentru care s-a efectuat chimioterapie adjuvanta 6 x EC, revine pentru secventa, de radioterapie.
 
   Se efectueaza RTE in DT = 44Gy/12 fr/peret toracic
                                         DT= 45Gy/10fr/axila
 
   Radiodermita grad 1
 
   A sugarterapia befejezese utan, gyogyszeres kezelest irtak fel : TAMOXIFEN tabl. 10 mg-os naponta ket szem.           
 
    Nagyon kerem Onoket ha tudnak  nekem valaszolni, es nem jelent problemat, hogy az eredmenyeket romanul irtam le, de ezeket  magyarul leforditani nincs lehetosegem. Nagyon szeretnem tudni, hogy milyen eselyeim vannak annal is inkabb mert egyedul elek, a ferjem is rakban halt meg 8 eve, az anyosom is rakban halt meg masfel eve, nagyon felek.   
 
       Tisztelettel Galfalvi Katalin, 2009, szovata, junius 16-an
 Az emai cimem [email protected], nem ha lehetne erre a cimre valaszolni.
  
 
 
  

WEBBeteg szakértő válasza mellrák témában

Kedves Katalin!   Nem kell lefordítani, teljesen érthető a román szöveg. Igen részletes, pontos leírásunk van. Teljes emlőeltávolítás történt, többszörös emlőtumor miatt. Egyetlen nyirokcsomó volt érintett. Hormonérzékeny volt a daganat, hál'Istennek, és HER2 csak 1 kereszt. 6 ciklus Epirubicin-Cyclophosphamid kezelést kapott, sugárkezelést kapott, napi 20 mg Tamoxifent szed. Ez így teljesen rendben van, a világon mindenütt így kezelnék. Korrekt. A HER2 három keresztnél még kellene a Herceptin nevű gyógyszer is - magánál a HER2 egy kereszt miatt viszont nem kell. Örülnék, ha a CA 15-3 értéke nem emelkedne, hanem inkább csökkenne, vagy nem változna. Kb. 80% esélye van, hogy nem lesz soha kiújulás (áttét képződés) . Persze marad kb. 20% kockázat, azt viszont senki nem tudja előre megmondani, hogy 100 ilyen beteg közül melyik 20-nál (20%-nál) lesz kiújulás. Mindent megkapott, amit kell, most már a SORS dönti el a kérdést. Persze kiújulás (áttét-képződés) esetén is van még egy csomó kezelési lehetőség. JobbulástÜdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 17.

Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek

Van e áttét?
Jó napot kívánok.szeretnem öntől megkérdezni, hogy anyukámnak a leletei alapján van e áttét, és hogy milyenek a gyógyulási esélyei.tisztelettel k.éva. a...
Melldaganat
Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni 2016.09.02-án egy csomót vettem észrr a bal mellemben UH, MRI, mintavétel és visszajött, hogy rosszindulatú....
Mennyi esélye van?
Jó napot! Az a problémám, hogy a barátnőm mellrák miatt van kórházban. Sajnos bővebb információt nem tudok., Mennyi esélye van, hogy életben maradjon 17...
Tartós mellfájdalom okai
Tisztelt Doktor! Már lassan egy éve fáj a bal mellem bal oldala, időnként elmúlik, de nem vettem észre, hogy a havimmal lenne kapcsolatban, bár van, hogy...
Áttét a tüdőbe -, mennyi a túlélés...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Édesanyámat, aki most 56 éves még 2013-ban diagnosztizálták mellrákkal. Levették az egyik mellét és kapott is kemoterápiát,...
Mellrák diagnózis értelmezése
Tisztelt Doktornő! 2015. Októberében mellrákot diagnosztizáltak nálam. Műtét útján eltávolították a daganatot, azóta túl vagyok 4 kemoterápiás kezelésen és...