• HER-2 mellrák és nyirokmirigy eltávolítása után masszázs?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr-Nő/Úr! 1,5 éve műtötték a mellemet, tévedésből eltávolították a nyirokmirigyeket is. Most módom van Thaiföldre utazni, ahol nagyon jó masszőrök vannak, de szabad-e kényeztetni magamat ezekkel a betegségekkel, mivel a szaunától, melegvízű gyógyfürdőktől eltiltottak a kórházban. Nem tudom, hogy ha hideget iszok, miért van hidegérzetem a hónaljamban? Válaszát köszönöm. Kovácsné Sz.Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrákműtét, thai masszázs témában

        Tisztelt Kérdező!


        Írja, hogy HER2 emlőrák, de melyik? HER2 pozitív, vagy HER2 negatív volt az emlőrák? Nem mindegy.
        A nyirokcsomók eltávolítása emlőrák esetén nem "tévedés", mint ahogy Ön írja, hanem szakmailag abszolút indokolt eljárás.
        Thai masszázs finom jó dolog - ÁLTALÁBAN.
        Az emlőrákkal érintett oldali mellkasfal, hónalj és kar "Thai"-masszázsa nem túl szerencsés daganatos betegeknél - amennyiben szép fiatal lányok által gyakorolt megtaposást értünk alatta mi öregedő férfiak.
        Viszont úgynevezett nyirokmasszázs-t szokás alkalmazni, ami speciális technika, jó néhány ragyogó MAGYAR szakember is tudja, és csinálja itthon is. Jót tesz az érintett oldali felsővégtag keringésének, talán az érzés-zavarok (különösen a felkar hátsó oldalán szoktak lenni) is javulnak, a kar könnybbé válik, szóval jó dolog.
        Azt javaslom, hogy thaiföldi utazása alatt használja ki a lehetőséget, de valamilyen (tolmács, csoportvezető, szállodai vezető, szállodai orvos, stb.) segítségét kérje az ügyben.
        Magyarul: a szakképzett masszőr tudjon róla, hogy itt emlőműtét és hónalji nyirokcsomó-műtét történt. Kutyaütő masszőrhöz ne menjen - mondjuk a sarki kuplerájba. Pattaya-ért sem rajonganék, bár ott is vannak jó szállodák.
        Valóban jó szállodákban viszont ezerszámra találhatók valóban szakértő masszőrök akár Bangkokban, akár a tengerparti üdülőhelyeken Phi Phi szigetén, Koh Samui-n, Phuket-en.
        Érezze jól magát, jó utat.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-09 14:42:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés