Csont áttéttel melldaganat műthető?

Tisztelt Dr.Úr! 2019.augusztusban csomót tapintottam a jobb mellem külső határaban.Vastag tűs biopszia után 2.5 cm X9.6 mm Kétgócú tripla negatív rosszindulatú melldaganatot állapítottak meg.November 28-án Pet CT.A L.III.csigolyatest baloldalán 1cm.-es intenzív fokális dúsulás látható.december 11-én OT döntés értelmében TAX+CBP+BISZFOSZFONÁT kezelést kapok.2020 februárban volt negyed éves kontroll emlő ultrahang amit leírok: Szabályos mirígyszerkezet jobb oldalon laterálisan a tap. res.-nek megfelelően 44X23 mm.nagyságú többszörösen septalt cystosus képlet detectálható vaskos septumokkal .Nagyobb összefüggő solidum nem mutatható ki,a fal és a septumok azonban vaskosak .Vélemény: Annak ellenére,hogy a laesio összmérete az októberihez képest növekedett ,a szolid területek tekintetében regressio figyelhető meg . A ciszta nagyon megnövekedett,kemény fájdalmas tüneteim vannak. 14 ciklusban vagyok .A kérdésem mire számíthatok,hány kezelést kapok még,hogy meglegyen a műtét? Ha nem zsugorodik össze a daganat,de a csont áttét eltűnik műthető leszek? Nagyon fusztrál testileg,lelkileg,hogy még bennem van a daganat! Válaszát Tisztelettel köszönöm!

Dr. Baki Márta válasza műtét témában

Tisztelt Levélíró!

Az Ön betegsége eléggé komplikált. Kezelésével kapcsolatban orvosa nagy valószínűséggel kikérte az onkológiai szakbizottság véleményét, és állapotváltozáskor szintén javasolt, hogy a több szakorvos (sebész, szövettani vizsgálatot végző szakorvos, röntgen diagnosztikai szakorvos, sugárterapeuta, klinikai onkológus) együttesen döntse el a továbbiakat. Szakmai javaslat, hogy amennyiben lehetséges, akkor az emlő daganatot távolítsák el. Abban az esetben, ha a szervezetben ezen kívül csak egy helyen mutatható ki valamilyen elváltozás, akkor annak is a helyi kezelése szóba jön. Akár egy jól körülhatárolt sugárterápia szükségessé válhat. Előtte viszont jó lenne valóban megbizonyosodni, hogy a PET-CT-n kimutatott csontfolyamat hogyan alakult, s milyen további teendőt igényel.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. április 20., 18:03; Megválaszolva: 2020. április 21., 17:24
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Jobb mell fájdalom
Mennyire veszélyes a Fibroadenoma?
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?