• Csont áttéttel melldaganat műthető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr! 2019.augusztusban csomót tapintottam a jobb mellem külső határaban.Vastag tűs biopszia után 2.5 cm X9.6 mm Kétgócú tripla negatív rosszindulatú melldaganatot állapítottak meg.November 28-án Pet CT.A L.III.csigolyatest baloldalán 1cm.-es intenzív fokális dúsulás látható.december 11-én OT döntés értelmében TAX+CBP+BISZFOSZFONÁT kezelést kapok.2020 februárban volt negyed éves kontroll emlő ultrahang amit leírok: Szabályos mirígyszerkezet jobb oldalon laterálisan a tap. res.-nek megfelelően 44X23 mm.nagyságú többszörösen septalt cystosus képlet detectálható vaskos septumokkal .Nagyobb összefüggő solidum nem mutatható ki,a fal és a septumok azonban vaskosak .Vélemény : Annak ellenére,hogy a laesio összmérete az októberihez képest növekedett ,a szolid területek tekintetében regressio figyelhető meg . A ciszta nagyon megnövekedett,kemény fájdalmas tüneteim vannak. 14 ciklusban vagyok .A kérdésem mire számíthatok,hány kezelést kapok még,hogy meglegyen a műtét ? Ha nem zsugorodik össze a daganat,de a csont áttét eltűnik műthető leszek ? Nagyon fusztrál testileg,lelkileg,hogy még bennem van a daganat! Válaszát Tisztelettel köszönöm !

        Dr. Baki Márta válasza a műtét, műtét előtti kezelés, emlő diagnosztika témában

        Tisztelt Levélíró! Az Ön betegsége eléggé komplikált. Kezelésével kapcsolatban orvosa nagy valószínűséggel kikérte az onkológiai szakbizottság véleményét, és állapotváltozáskor szintén javasolt, hogy a több szakorvos (sebész, szövettani vizsgálatot végző szakorvos, röntgen diagnosztikai szakorvos, sugárterapeuta, klinikai onkológus) együttesen döntse el a továbbiakat. Szakmai javaslat, hogy amennyiben lehetséges, akkor az emlő daganatot távolítsák el. Abban az esetben, ha a szervezetben ezen kívül csak egy helyen mutatható ki valamilyen elváltozás, akkor annak is a helyi kezelése szóba jön. Akár egy jól körülhatárolt sugárterápia szükségessé válhat. Előtte viszont jó lenne valóban megbizonyosodni, hogy a PET-CT-n kimutatott csontfolyamat hogyan alakult, s milyen további teendőt igényel. Tisztelettel: dr.Baki Márta


        Kérdés: 2020. április 20., 18:03; Megválaszolva: 2020. április 21., 17:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.