Emlődaganat

Tisztelt doktor Nő/úr.Ez év április elején a feleségem jobb melléből egy 13 milliméter nagyságú rossz indulatú daganatot távolítottak el.emlő megtartó műtéttel. Megnézték a hónalji nyirokcsomókat is/őrszemet/amiben semmilyen tovább terjedést nem találtak. A szövettani eredmény a következő:ER+PR+, Ck5-, Her2-, MIB1~20%. A kérdésem a következő volna.Valójában mit jelent ez az eredmény? Kell-e kemoterápiát kapnom? köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

Tisztelt Kérdező! Ez egy kezdeti (korai) emlőrák, hormon-érzékeny, HER2 negatív, nyirokcsomók rendben. Azaz kemoterápiára nincs szükség. A megtartott emlőt sugárkezelni kell, és éveken keresztül hormon-készítményekkel kell utókezelni. Megúszta. dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2014. április 28., 22:03; Megválaszolva: 2014. május 02., 16:29
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal