Arilla hormon

Dr. Nagykálnai Tamás részére Tisztelt doktor úr! Olvastam cikkét az Arilla hormonkészítményről. 2013.08 hóban műtöttek mellrákra, majd 09 hóban eltávolították a teljes emlőt. Bal oldali emlőben 2 rosszindulató csomó, hónaljban nyirokcsomó daganat, rosszindulatú mindkettő. Szövettan: tumor differenciáció:Nottinghami szövettani grade III (t3, p3, m2).Többgócuság jelen van.Immunhisztokémia:otsrogen, progesteron pozitív, her 2 negatív, KI-67 index 5-10%. Vélemény, diagnózis: összefoglalás bal emő alsó quadránsai axilláris blokkdissektioval.50 mm IG solid, részint micropapilláris DCIS, több gócban a G.III. invasiv ductalis carcinoma megjelenésével ( 12 mm, pT1c) Hormonreceptor pozitív, HER 2 negatív.Ép resectios szélek, RO. 4/9 nyirokcsomó, pN2. Kemoterápiás kezelést kaptam kettőt, az első TXT-EPI, Zarzió védelemben, utána kialakult Grade IV-es neutropénia miatt, illetve fehérvérsejtszám 1, 1, valamint a többi laboreredmény is nagyon rossz volt a második kezelés EC/B (7254) Neulasta védelemben, mivel állapotom romlott a kezelést abbahagytuk. Januárban voltam PET CT-én, ami negatív lett, viszont zsírmájat állapított meg, melyre az orvos semmiféle teendőt nem javasolt. A sugárkezelést már nem fogadtam el. Most az orvosom Arilla szedését javasolja, de a betegtájékoztató elolvasása, illetve az Ön cikkének olvasása erős kételyeket ébreszt bennem az előny-hátrányról, kérném javaslatát, segítségét, illetve hogy a szövettani eredményben szereplő mondatok igazából mit jelentenek.Állapotom mennyire súlyos, mire lehet számítanom.Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

Tisztelt Kérdező! Én innen, a távolból nem tudom megmondani, hogy állapota milyen súlyos, pláne, hogy nem írta meg a nyirokcsomók szövettanát.. A primér daganat az Ön leírása szerint pT1c volt, hormonreceptor pozitív, és HER2 negatív. Ez a jobbik fajta. A kemoterápiát nem bírta. Arillát szed, ami hormonérzékeny emlőrák esetén ABSZOLUT indokolt - mégha vannak is némi mellékhatásai (hőhullám, csontritkulás, stb.), de azért a rák ellen igen hatásos. Mondjon egy HATÁSOS szert, aminek nincs mellékhatása! Ha semmit sem teszünk a bennünk kialakult rák ellen, akkor a rák fog győzni, és azért az nem túl jó. Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2014. április 23., 15:07; Megválaszolva: 2014. április 27., 16:38
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal