gyulladásos mellrák, csont áttéttel

1 éve diagnosztizálták nálam a gyulladásos mellrákot, nyirokcsomó és csontáttétet. Mütét nem volt.6 docetaxel, herceptin kezelést kaptam, majd 3 herceptint, mire közölte az onkológusom hogy a herceptint nem kaphattam volna a docetaxel nélkül.gyors pet ct vizsgálat, mely már a másik mellben és a májon is további áttétet mutatott.Decemberben kaptam utoljára docataxelt, februárban herceptint, azota semmilyen kezelést nem kaptam.Felterjesztés történt, L doxorubin offrabel, majd xeloda tyverd kezelésre.Szeretném megtudni jól van ez igy, megfelelö a kezelésem? Az orvosom elismerte hogy hibázott, mikor elvette a docataxelt, kicsit megingott a bizalmam benne! Her2 locus specifikus jelek száma 20 sejtet leszámolva, átlagolva8, 7 17.kromoszóma centronmera specifikus jelek száma20 sejtet számolva átlagolva2, 0 her2, cep17 4, 35 Várom válaszát köszönettel, egy csalódott beteg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

Tisztelt Kérdező! Kicsit nehéz helyzetben vagyok. Egy olyan kérdést kell megválaszolnom, amire sajnos egyértelmű a válasz: nagyon nagy baj van! Egy gyulladásos emlőrák ("inflammatory breast cancer") már keletkezésénél fogva is nagyon rosszindulatú. Ráadásul teli van a beteg távoli szóródásokkal (áttétekkel). Ha jól értem a leírást, HER2-pozitív emlőrákról van szó, az ellenoldali emlőben is van áttét, a májban is van áttét, a csontokban is vannak áttétek. Azaz: nem lehet meggyógyítani. Sem evvel, sem avval. Az életet el lehet húzni egy darabig. Sajnos csak egy darabig. Őszinte véleményt várt, és én nem szeretek hazudozni. dr.Nagykálnai Tamás U.i. Hogy a különböző gyógyszereket milyen kombinációkban finanszírozza a biztosító, az egy más kérdés.

Kérdés: 2014. április 10., 18:34; Megválaszolva: 2014. április 14., 16:23
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal