Tumormarker

Tisztelt Doktornő/Úr! Másfél éve diagnosztizáltak mellrákkal. 2012 januárjában a daganatot eltávolították azt követően 6 kemoterápiát és 36 sugárkezelést kaptam. A jelenlegi eredményeim alapján áttétet nem diagnosztizáltak.10 hónapja szedek anastrazolt. Az utolsó előtti (2013.02.04.) tumormarker eredménye: CA 15-3 37, 31 U/ml tartomány: 31, 30. Az utolsó (2013. 04.23.) tumormarker eredménye: CA 15-3 59, 83 E/ml tartomány: 38, 40. Érdeklődni szeretnék, hogy ezek az eredmények adhatnak-e aggodalomra okot. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Nagykálnai Tamás válasza tumormarker témában

Az emlődaganatának részleteit nem ismerem - mert a kedves kérdezők "szokásához" híven Ön sem írja le a betegséget.

Nehéz ilyen módon választ adni.

A CA 153 nevű tumormarker nem mérvadó - persze ha a tízszeresére emelkedne, akkor igen.

NEM jelzi pontosan a klinikai helyzetet.

NEM alkalmas átlagos esetben az emlőrák állapotának követésére.

NEM kellene minden három hónapban megcsináltatni.

DE: a betegek követelik.

Nehéz helyzet.

Ha minden egyéb negatív (mammográfia, mellkas RTG, hasi ultrahang, csontizotóp, stb.) , akkor nem kellene izgulni.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2013. április 24., 21:24; Megválaszolva: 2013. június 02., 20:36
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
DAGANATOM VAN?
ÜDVÖZLÖM! Szeretnék Öntől segítséget kérni. 12 éve volt egy mell műtétem akkor sajnos levették az egyik mellemet rosszindulatú daganat miatt....
tumormarker
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 2013 októberében operáltak rosszindulatú emlő daganattal. A szövettani eredményben volt egy 4mm-es in situ carcinómás...
Jobb mell fájdalom
Mennyire veszélyes a Fibroadenoma?
Hogyan tovább emlődaganat esetén?