• Vérnyomásprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám vérnyomáscsökkentőt szed, egy éve váltottak nála gyógyszert. Coaprovel és Tenox (1-1) Ezzel stabilizálódott is a vérnyomása, 140/80 alatt volt. Nyáron még az esti 1 szemet is felezni kellett, mert akkor mindig 90/70 körüli értéket mértünk. A napokban azonban nappal jó, este viszont 150/90 körül van a vérnyomása. Így még egy fél szemet kell bevennie, hogy elérje a normális értéket. Mitől lehet ez? Befolyásolja-e az, hogy jön a hűvös idő? Előre is köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Valóban, az időjárás befolyásolhatja a vérnyomást, melegben általában alacsonyabb, hidegfront hatására magasabb értékeket szoktak mérni. A vérnyomást azonban számos más tényező és betegség is befolyásolhatja, ha a gyógyszerek ellenére magasak maradnak az értékek, javasolt kivizsgálásra menni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 22:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 23:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés