• A pajzsmirigy-túlműködés magas vérnyomast okoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur/No! Azert fordulok Onhoz, mert nagyon rossz latni Anyukamat, hogy allandoan magas vernyomassal kuzd. Nagyon sokszor egyik percrol a masikra felszalad a vernyomasa 110/70-rol 160/100-ra, sot akar magasabbra is. Hiaba szed tobbfele gyogyszert ra, egyszeruen 2-3 naponkent ujabb "rohamok" tornek ra. Pajzsmirigy-tulmukodese van mar eleg regota, es szerinte az "nyomja fel" a vernyomasat. Egyebkent pedig nem eszik sosat, nem tulsulyos. Mozogni viszont nem mer, mert egybol felmegy tole a vernyomasa. Az anyja sajnos agyverzesben halt meg es szinten hasonlo gondokkal kuszkodott. Mit lehet tenni, hogy stabilizaljuk a vernyomasat? Koszonettel

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Pajzsmirigy-betegség is okozhat magas vérnyomást, bár gondolom emiatt kezelés alatt áll, jó lenne látni a hormonszinteket. Javasolt hypertonia szakrendelés felkeresése (megyei kórházakban, egyetemi centrumokban főleg), ill. endokrinológiai kontroll.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2011. szeptember 25., 18:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 23:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: