• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Ur/Nő.. magasabb vérnyomásommal kapcsolatban szeretnék véleményt kérni Önöktől. Általában napközben 140-160 közt van a vérnyomásom. Kaptam rá 2x 160 gr tensart, reggel - este, de reggel amikor felkelek kivétel nélkül mindig 160-170 a vérnyomásom/100, de volt már ugy hogy 197 is volt./Ez még akkor amikor este nem szedtem e ggyöszert.. A pulzus jó. A vérnyomásmérő is jó....nem tudom miért van igy.. Pedig éjjel - nappal keringésben van ez a gyógyszer. Ezenkivül még reggel mérés után szétrágok egy corinfart, és ugy áll vissza kb 140-re.Több féle gyógyszer próbálkozás történt már, kevés sikerrel. /ACE gátlótól köhögök/ Válaszukat nagyon szépen köszönöm. T.Magdolna.

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Valószínűleg estére ki kellene egészíteni a gyógyszert pl. Ca-csatorna blokkolóval, így kivédhető lenne a hajnali emelkedés. Esetleg ABPM felhelyezése segíthet a vérnyomás ingadozásának kiértékelésében. Javasolt hypertonia/kardiológia szakrendelés felkeresése.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 07:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés