• Vérnyomás, izomrángás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg.hu! 19 éves férfi vagyok, és egy komolyabb problémára szeretnék megoldást találni. 18 évesen kezdtem el konditerembe járni, hogy az külsőmön javítani tudjak, mivel 180cm, és 50-55 kg voltam. Nagyon fontos volt számomra, hogy jó alakom legyen, mert mindig kicsi, és gyenge voltam, ezért úgy gondoltam, hogy a "testépítés" ideális lesz. Alap, legális kiegészítőket szedtem: fehérje, esetenként 100%-os Creatine Monohydrate, illetve nitrox, ami vérbőséget okoz, és ezáltal teljesítménynövel, de azt is csak "kúraszerűen". 1,5 év kemény munkával sikerült 15 kg-t híznom, annak ellenére, hogy nehezen fejlődő, nehezen "hízó" testalkatom van. Idén márciusban történt, hogy edzésnapon, este mikor már lefeküdtem álmatlan voltam, és egyszer csak izzadni kezdtem, elöntött egy furcsa melegség, majd felszökött a vérnyomásom, amit izomrángás kisért. Édesanyám eü-s és ellátott engem, másnap felmentünk a kórházba, ahol teljes kivizsgálást csináltak, kicsit eltérőek voltak az adatok, de azt mondták, mivel akkor nem volt izomrángásom, így akkor kell visszajönni, ha újra jelentkezik. Pár nappal később éjjel ismét rosszul lettem. Az SBO-n kötöttem ki...Furcsálták az izomrángást, teljes kivizsgálás volt, és a vizeletből kimutatták, hogy a kálcium és magnézium szintem épp a 0 felett volt. Szedtem ezekre vitamint, és azóta ilyen problémáim nem is voltak, hála istennek. Egyéb észrevételek: nyugalmi állapotba a vérnyomásom jó, de abban a pillanatban, ahogy felállok, vagy mozgást végzek, a pulzusom 130 felett szaladgál. Nem tudom pontosan, hogy ez betudható -e a gyors hízásnak. A testzsír %-om alacsony! Megjegyzem: nem szedtem illegális szereket, sem szteroidot!!! A súlyon kívül erőnövekedésem is volt, lehet, hogy ez a gyors terhelés készített volna ki? Tanácstalan vagyok, ezért fordultam Önökhöz! Előre is nagyon szépen köszönöm válaszukat! Tisztelettel: Krisztián

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Krisztián! Panaszai hátterében elképzelhető a testépítéshez használt szerek hatása is, bármennyire is legális szereket használt, ezek nem előnyösek az egészség szempontjából. Ha viszont a legkisebb terhelésre is valóban 130 körüli pulzusszámokat tapasztal, sürgősen forduljon kardiológushoz, hogy a szív állapotát tisztázni és szükség esetén kezelni lehessen. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 16:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés