• Izolált szisztolés hipertónia???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos! 21 éves vagyok 166cm 52 kg, tehát nincsen túlsúlyproblémám. Mégis ma délután arra lettem figyelmes, hogy a látásommal kezdett valami probléma lenni. Nem láttam rendesen, mintha napba néztem volna, foltokba nem láttam. a Periféria teljesen látatlan volt számomra. mintegy 45percen keresztül, míg iskolából hazaértem. A végén enyhe fejfájás kezdett jelentkezni. Otthon egyből megmostam az arcom, majd édesanyám javaslatára megmértem a vérnyomásom.Akkor már magamnak is bemagyarázva a rosszat, szinte eszméletvesztés határán voltam. Vérnyomásmérés eredménye: 154/57 pul:75 Azonnal lefeküdtem aludni próbáltam. Kb 17 perc múlva szörnyű fejfájás kínzott, olyan amilyet még nem éreztem. Bevettem görcsoldót, fájdalomcsillapítót, ami nem használt. Akkor mégegyszer megmértem a vérnyomásom: 122/67 volt, a látásom alul még foltos volt egy kicsit. Mi lehet ennek az oka. Most 2 órával később vagyok, a fejem még mindíg szét robban. Remélem tud segíteni. Köszönöm szépen. Szép Napot!

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Milyen volt a fejfájás? Egyoldali, homloktáji, tarkótáji? Görcsös, feszítő? Bennem felmerül egy migrén lehetősége, esetleg a látászavar ennek a bevezető tünete (aura) is lehetett. Egyetlen magasabb vérnyomásérték alapján nem mondanám hypertoniásnak (bár okozhatta vérnyomás-kiugrás is a panaszt), esetleg ABPM-et lehetne nézni, de én inkább a migrénes eredetet tartom valószínűnek a leírtak alapján. Ennek kivizsgálása, diagnosztizálása a neurológus területe.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 30., 17:08; Megválaszolva: 2011. július 01., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés