• Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        140-150-es emelkedett vérnyomásomra Coviogal gyógyszert szedtem kb 3 évi, ami teljesen rendben tartotta a vérnyomásomat. Az orvosom úgy döntött jobb összetételű, modernebb gyógyszert ír, fel és lecserélte a következő 3 gyógyszerre: Prenessa, Nebilet és Aspirin protekt. Í gy három tablettát eszek 1 helyett és aggályom az, hogy kell nekem ilyen sokfélét szednem, nem okoz-e több bajt az a nagyon hosszú mellékhatás lista, ami mellettük olvasható. Kérdésem: Indokolt a csere? ui: Kivizsgáláson sosem voltam, egy vérnyomásmérésből "kaptam a koktélt"

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Az Sspirin nem vérnyomáscsökkentő, hanem a vérlemezkék összecsapódását, a trombusképzést hivatott megelőzni, ez tehát egy megelőzést szolgáló gyógyszer, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkben ebben az életkorban szükséges a szedése. A Prenessa és a Nebilet ha néhány hét alatt sem állítja be a vérnyomását, menjen vissza kontrollra, addig is vezessen vérnyomásnaplót.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 10., 18:19; Megválaszolva: 2011. június 13., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés