Magas vérnyomás torokban gombóc érzés nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás

Jó napot! A kérdésem egy picit összetett lesz mivel sok kérdésem lenne mert szerintem lehet hogy van némi összefüggés a panaszaim között!? Akkor elmesélném az egészet: Kezdődött kb 2 éve a magas vérnyomásom azzal hogy teljesen nyugalmi állapotban 180/130 as vérnyomásom lett melyet 115-ös pulzus és légszomj szédülés kísért.Irány az ügyelet gyógyszerek majd rendszeres mérés mellett lassan elkezdtem szedni vérnyomás csökkentőt.Ez idő alatt néha légszomj heves szívverés pihenésnél erős szív dobogás érzése.Ezeknek oka lehet hogy stresszes munkám volt és családi dolgok sem voltak a legjobbak? De ezek akkor történtek mikor már rendeződtek a dolgok és igazából erős embernek tartom magam lelkileg. A másik gondom mostanában történik hogy gombóc érzést éreztem a torkomban néha.És mivel én már régóta gyanakodtam a pajzs mirigyemre elmentem a gégészetre ott nem találtak semmi aggasztót de én itthon észrevettem egy megnagyobbodott nyirok csomót a nyakam bal oldalán kb 1 centi vagy nagyobb és nem fáj, azt hiszem mozgatható.Volt már vérképem kb egy éve és az teljesen normális volt most ismét el szeretnék menni és gondolom egy ultrahang sem ártana vagy legalább is a magam megnyugtatását szolgálná!? Igazából nem tudom elfogadni hogy csak úgy vérnyomás beteg lettem! Lehet hogy ez nem hagy nyugodni? válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Sok mindent kérdez, de megpróbálok mindenre válaszolni. A magas vérnyomásnak mindig van oka. Ön most pajzsmirigy betegségre gyanakszik, de ha nem találnak semmilyen eltérést, akkor valószínűleg máshol kell keresgélni. (Egy nyaki nyirokcsomó nem jelent semmit, még akár megfázástól is lehet.) Említi, hogy stresszes életet él/t, ez lehet hatással a vérnyomására. A szorongásos betegségeknek jellemzője, hogy nem akkor jelentkeznek, amikor nagy a baj, mert akkor az ember összekapja magát és a legjobbat nyújtja, hanem később, amikor már minden rendeződni látszik. Ennek úgy lehet utánajárni, kivizsgáltatja magát, és ha minden eredmény negatív, akkor megpróbál egy kis szorongásoldót szedni. Ha csökken a vérnyomása, akkor a stressz tehető felelőssé a magas értékekért.

Az is hozzájárulhat a vérnyomásértékeihez, hogy idegesíti magát a probléma miatt. Ebben is igaza van. Javaslom, csináltasson egy teljes kivizsgálást, és ha semmmit nem találnak, akkor a stressz- és szorongásoldás meg fogja szüntetni a panaszokat.

Kérdés: 2011. április 19., 17:48; Megválaszolva: 2011. április 20., 22:34
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás