• Magas pulzusnyomás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fiam 16 éves, 185 cm magas, 73 kg súlyú vékony, izmos. 9 hónapja jár konditerembe. Nagyon megijedtem, mert iskolai vizsgálaton 134/64 vérnyomásértéket mértek, az orvos szerint ez határeset, nem kell semmit tenni. Itthon többször mértük azóta, és általában 134-139/60-64 a vérnyomás, pulzus 68-82 közötti. Ami aggaszt, az a magas PP érték, tehát 70 körüli. Mit javasol Ön, mi a teendőnk? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A vérnyomás a magas normális kategóriába tartozik, de érdemes lenne rendszeresen mérni, és gyermek kardiológiai szakrendelésre elmenni kivizsgálás céljából. Ha a fia esetleg fogyaszt valamilyen étrendkiegészítőt, feltétlenül számoljanak be róla az orvosnak! Ilyen fiatal korban a magasabb értékek miatt az esetleges kiváltó okokat, pl. a vese állapotát ellenőrizni érdemes.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 13., 11:31; Megválaszolva: 2011. április 14., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Vérnyomás problémámra nehezen találtak gyógyszert, kezdetben, 20 éve az alsó érték volt kicsit magas 90-94, később a felső is romlott. Érdekes módon a jelen megoldás fontos része este xanax 0,25 mg-nek a fele. 2 éve voltam, kardiológusnál...