• Portiron

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Párommal baba-projektbe szeretnénk kezdeni és kérdésem lenne, hogy a Portiron tabletta befolyásolja e valamilyen szinten a spermiumokat? Január óta szedem magas vérnyomás miatt naponta 1 szemet. Abba hagyjam e addig a szedést, amíg megfogan ababa, illetve kb. mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből, ha nem szedem. Válaszát előre is köszönöm, üdv: Tamás

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Tamás! Ezzel kapcsolatosan elég kevés vizsgálati adat áll rendelkezésre (inkább a magzatra gyakorolt hatást vizsgálják, és ez alapján az anyukáknak ellenjavallt a Portiron szedése). 1-2 in vitro, vagyis laboratóriumi körülmények között végzett kísérlet alapján az ilyen típusú szereknél felmerült, hogy a spermiumok mozgását lassítják, de nincs bizonyíték arra, hogy ez élő szervezetben, a gyógyszerszedés mellékhatásaként is jelentkezne. Szerintem nem valószínű, hogy a Portiron gondot okozna ( a kezeletlen magas vérnyomás nagyobb kárt tehet), saját szakállára semmiképpen se hagyja abba a gyógyszer szedését, ha mégis aggódik, egyeztessen a kezelőorvossal, esetleg andrológussal is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 05., 21:11; Megválaszolva: 2011. április 06., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés