Portiron

Tisztelt Doktor Úr/Nő Párommal baba-projektbe szeretnénk kezdeni és kérdésem lenne, hogy a Portiron tabletta befolyásolja e valamilyen szinten a spermiumokat? Január óta szedem magas vérnyomás miatt naponta 1 szemet. Abba hagyjam e addig a szedést, amíg megfogan ababa, illetve kb. mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből, ha nem szedem. Válaszát előre is köszönöm, üdv: Tamás

Dr. Bene Orsolya válasza magas vérnyomás témában

Kedves Tamás!

Ezzel kapcsolatosan elég kevés vizsgálati adat áll rendelkezésre (inkább a magzatra gyakorolt hatást vizsgálják, és ez alapján az anyukáknak ellenjavallt a Portiron szedése) . 1-2 in vitro, vagyis laboratóriumi körülmények között végzett kísérlet alapján az ilyen típusú szereknél felmerült, hogy a spermiumok mozgását lassítják, de nincs bizonyíték arra, hogy ez élő szervezetben, a gyógyszerszedés mellékhatásaként is jelentkezne. Szerintem nem valószínű, hogy a Portiron gondot okozna (a kezeletlen magas vérnyomás nagyobb kárt tehet) , saját szakállára semmiképpen se hagyja abba a gyógyszer szedését, ha mégis aggódik, egyeztessen a kezelőorvossal, esetleg andrológussal is.

Kérdés: 2011. április 05., 21:11 ;Megválaszolva: 2011. április 06., 21:32
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás