Magas vérnyomás, szükséges-e a gyógyszer?

Tisztelt Cím! Az alábbi vérnyomás eredmények alapján szeretném megkérdezni az Önök véleményét is, hogy mindenképpen szükséges-e azonnal gyógyszert szednem vagy próbálkozhatok előbb más enyhébb módszerekkel? Az orvos a Valsartan nevű gyógyszert írta fel Reggel Este Hétfő 144/99 P: 87 127/86 P: 72 Kedd 139/109 P: 92 137/97 P: 93 Szerda 126/90 P: 87 125/95 P: 93 Csüt 136/97 P: 84 123/88 P: 79 Péntek 137/97 P: 90 127/84 P: 89 Szombat 118/91 P: 76 133/93 P: 78 Vasárnap 126/92 P: 83 126/90 P: 78 Hétfő 137/88 P: 91 130/92 P: 82 Kedd 134/83 P: 93 144/95 P: 105 Szerda 135/96 P: 108 139/85 P: 79 Csütörtök129/88 P: 85 117/81 P: 81 Péntek 128/85 P: 83 121/95 P: 86 Szombat 125/86 P: 88 142/97 P: 80 Vasárnap 138/98 P: 96 134/93 P: 95

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Annyira nem katasztrofálisak ezek az értékek (bár magasak) , nem tudom, készült-e esetleg ABPM, ami folyamatosan követte a vérnyomás napközbeni és éjszakai változását, illetve történtek-e egyéb, rizikófaktorok (koleszterinszint) és szövődmények (albumin a vizeletben, kamrafal megvastagodása, szemfenéki erek eltérése) felmérését célzó vizsgálatok. Ha ezek rendben voltak, esetleg megpróbálható néhány hétig rendszeres testmozgás, mediterrán diéta, sz.e. fogyás, dohányzás abbahagyása a gyógyszeres kezelés elkezdése előtt, de ezzel kapcsolatosan egyeztessen a kezelőorvossal is.

Kérdés: 2011. február 19., 12:24; Megválaszolva: 2011. február 21., 15:19
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás