Este emelkedő vérnyomás!

Kedves Doktornő! A fülemben a sípoló hang este a legerősebb! Jelenleg 4x40 propur cseppet, 4x4 Nervenpfleget, és 4 pohár dupla adagolású fagyöngy teát, mágneseket, sok lápisz nyakláncot használok. Igyekszem relaxálni, és napi 20-30 perc könnyű mozgást végezni. A labor leletem jó ill. koleszterin 5, 2, vérzsírszint 3, 5, süllyedés 2. Napi 80mg Q10-t szedek, Lenkei multi alap vitamint. A vérnyomásom max: 174/105 volt, ez 2 hét alatt 165/94 -re csökkent, de előtte többször ingadozott és amikor lejjebb megy a felső érték, akkor feljebb megy az alsó érték! . A szemnyomásom 26! Állandó orrmelléküreg gyulladásom, és 25 éve esti haspuffadásom van. A test súlyom 1, 5 éve édesanyám halála után hirtelen emelkedett 108 kilóról 116 kilóra. Milyen szervem lehet érintett a vérnyomás emelkedésben? Természetesen tudom, hogy valahogy fogynom kéne. Érszűkületre Vitalion tablettát szedek 2 hete. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Szükséges lenne elmenni egy általános kivizsgálásra. Ezek az értékek magasak, nem valószínű, hogy a gyógyhatású késztmények önmagukban elégségesek. Természetesen fogyással, rendszeres testmozgással további csökkenést lehetne elérni, de valószínűleg nem fogja megúszni a gyógyszerszedést. A vérnyomás-emelkedés mögött ebben az életkorban ritkábban mutatható ki kézzelfogható betegség, ún. esszenciális hypertoniáról van szó (a túlsúly, kevés mozgás, genetikai faktorok, életkor járulnak hozzáa kialakulásához) . A szervek érintettségét illetően szintén a kivizsgálást tudom javasolni: a kezeletlen hypertonia érintheti a szem, vese kisereit, szívizom-megvastagodáshoz, majd szívelégtelenséghez, valamint a szívet, agyat ellátó erek meszesedéséhez vezethet, ezeket a szövődményeket lehetne felmérni. Javasolt a háziorvos felkeresése, aki további kivizsgálás céljából a megfelelő (belgyógyászati, kardiológiai) szakrendelésre irányítja. A fülzúgás, orrmelléküreg-gyulladás kivizsgálása céljából fül-orr-gégészeti szakrendelés felkeresése javasolt (bár a fülzúgást is okozhatja a magas vérnyomás).

Kérdés: 2011. január 31., 13:41; Megválaszolva: 2011. február 01., 14:42
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás
Aggódás
Üdvöletem aki válaszol! Tolosa-Hunt sy.m van immár 3x jött elő.Szteroidot medrol kaptam 5 napig napi1000mgot.Hétfőn hazaengedtek napi 100mg medrol...