Magas vérnyomás, gyógyszerjavaslat

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a problémám, hogy orvosnál, üzemorvosnál nagyon izgulok és ezért nagyon magas vérnyomást mérnek./180/90-190/100/. Az elmúlt 2 évben 2-szer voltam 24 órás vizsgálaton. A 2009- es eredményem nagyon jó volt a 2010-es eredményemnél átlagba 120- és 130 között volt a vérnyomásom csak nagyon ritkán mértek 140 és vérnyomást.Szívultrahangon is voltam ott se találtak semmit, nincs szívzörejem sem. A kardiológus enyhe pulzus csökkentőt javasolt. A háziorvos a Bisoprolol-ratiopharm-t 5mg 1x 1/2 írt fel.Otthon tökéletes a vérnyomásom.Idén is voltam üzemorvosnál szintén magas értéket mértek. Már nem tudom, hogy mit csináljak, hogy milyen gyógyszert vegyek be, hogy jó legyen a vérnyomásom.Kérem segítsenek!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Elég magasak ezek a vérnyomások, de ha otthon ill. ABPM-en normálisak az értékek, akkor ezt betudhatjuk fehérköpeny hypertoniának. Annyi bizonyos, hogy az ilyen betegeknél előbb-utóbb valóban kialakul hypertonia, ezért jó lenne otthon is rendszeresen (nyugalomban) mérni a vérnyomást. Ami még segíthet a megítélésben, az a célszervkárosodások kizárása: ha a szívultrahangon nem volt kamrafal-vastagodás, illetve nincs szemfenéki eltérés, akkor egyelőre elég az életmódváltásra helyezni a hangsúlyt. A felírt béta-blokkoló az adrenalin szívre kifejtett hatását gátolja, így szorongás, stressz esetén is kedvező, remélhetőleg az orvosi rendelőben jelentkező vérnyomás-kiugrást is csökkenti.

Kérdés: 2011. január 22., 11:42; Megválaszolva: 2011. január 25., 19:08
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás
Aggódás
Üdvöletem aki válaszol! Tolosa-Hunt sy.m van immár 3x jött elő.Szteroidot medrol kaptam 5 napig napi1000mgot.Hétfőn hazaengedtek napi 100mg medrol...