• 150/80?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webdoki! Nemrég voltam üzemorvosnál, aki vérnyomásmérést is csinált. Teljesen nyugodtan diktálta be az asszisztensnek a 150/80-as értéket, én pedig meg se tudtam hirtelen szólalni, úgy meglepődtem. Ez nagyon magasnak tűnik, még esetleges fehér köpeny szindrómával is, nem? Főleg, hogy fiatal vagyok. Nem fűzött hozzá semmit, nem kérdezett semmit, utána csinálta is a szív- és tüdőhang vizsgálatot. Néha mérem itthon magamnak, mikor picit szédülök hirtelen felállás után, akkor 120-130 között szokott lenni a systolés értékem, alacsonyabb sose, magasabb ritkán (bár régebben is az iskolaorvos által mért értékek magasak voltak). A dyastolés normális szokott lenni. Néha érzem, hogy nagyon erősen ver a szívem nyugalmi állapotban is. Okozhatja ezt stresszt? Ez a 150-es érték lehetett normális? Válaszát előre köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A probléma oka lehetett fehérköpeny hypertonia. Mérje napi 3-szor néhány hétig, ha így nincs probléma, nem kell aggódnia. Azért a sok mozgás, csökkent sóbevitel, helyes táplálkozás feltétlenül javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 26., 16:17; Megválaszolva: 2010. november 29., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés