• Mi lehet a vérnyomásingadozás oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet az oka annak, hogy a rendszeres gyógyszerek (nebivolol, hartil) szedése mellett is előfordulnak kiugróan magas értékek, amik napokig megmaradnak (rossz közérzet, idegesség), aztán visszaáll a normál értékre. És ez így váltakozik. Olyan is gyakran előfordul, hogy az első érték normális, a második magas. pl: 110/100.

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        A vérnyomást számos tényező (stressz, mozgás, fertőzés, akár az időjárás is) befolyásolhatja, de a gyakran ingadozó, nehezen beállítható vérnyomás hátterében állhat szervi probléma (vesebetegség, veseartéria szűkület, hormonális eltérés, alvási apnoe, billentyűhiba is). Érdemes lenne kizárni, hogy nincs-e ilyesmi a háttérben, nem ártana nézni egy szívultrahangot, ha mostanában nem volt, illetve azt is megnézni, jó-e a vérnyomásmérés technikája. Amennyiben nincs másodlagos oka a kiugrásoknak, valószínűleg a gyógyszereken kell változtatni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 23., 16:10; Megválaszolva: 2010. november 29., 18:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés