• Vérnyomáscsökkentő elhagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Napok óta nem szedem a vérnyomáscsökkenő gyógyszeremet. Mikor még felírták, túlsúlyos voltam, de azóta leadtam több mint 20 kilót. Sokszor már annyira levitte, hogy az ájulás kerülgetett. A mennyiség egy Concor 5mg fele volt naponta. Most, hogy nem szedem, a vérnyomásom "normális" tartományban van, 120-130 körül. Azt érzem mintha a pulzusom emelkedett volna, az eddigi 60-70 helyett 80-90 közé esik. A problémám az lenne, hogy mióta nem szedem a gyógyszert , szorít a mellkasom, és elég furcsa jellegű szédülések törnek rám. Lehet ez gyógyszer elvonási tünet ? Esetleg ne hagyjam el a gyógyszert ? Mitől szorít a mellkasom és mitől lehet az az ijesztő szédülés? Előre is köszönöm a választ

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! A Concor abbahagyásakor jelentkezhetnek "elvonási tünetek", leginkább a pulzusszám emelkedése tartozik ide. A mellkasi fájdalom erősödése inkább koszorúér-betegekre lenne jellemző, a szédülést már kevésbé tudom magyarázni. Javasolt orvosi felügyelet mellett elhagyni a gyógyszert a dózis fokozatos csökkentésével. Ha a mellkasi fájdalom továbbra is fennáll, kardiológiai kivizsgálás javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 01., 10:22; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés