Vérnyomáscsökkentő gyógyszert kimutatja e a vizelet, vagy vérvizsgálat?

Tisztelt Doktonő! Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszát. Azt szeretném megkérdezni, hogy voltam háziorvosnál ezzel a fehér köpeny allergiával kapcsolatban, és felírt nekem betaloc zok 50 mg, valamint lavestra 50 mg tablettát, hogy szedjem. Azonban azt szeretném tudni, hogy az alkalmassági vizsgálatomon lessz vizelet és vérvizsgálat is, és ezek a gyógyszerek befolyásolják e azt, vagy sem, mert nem akarok elbukni. A gyógyszert csak 2, 3 hétig szedem, míg lessz a vizsgálat, hogy akkor ne legyen magas a vérnyomás, mert egyébként normálisaz az eredmények. Vagy esetleg jobb lenne nebilet tablettát szedni, amit még szívkórházban írtak fel régebben, amikor voltam kivizsgáláson, mert arra azt mondták hoogy az nem mutatható ki. Köszönöm a válaszát Tisztelettel Nagy N.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

Kedves kérdező! A rutin laborvizsgálatokat nem befolyásolják számottevően a gyógyszerek (a Betaloc okozhat pl. vérzsírszint-emelkedést, de inkább hosszabb távon), gyógyszerszinteket pedig nem hinném, hogy mérnének. Mindenesetre továbbra is azt mondom, érdemes megismételni a vizsgálatokat (terhelés, ABPM), nehogy későn derüljön fény egy valóban meglévő hypertoniára.

Kérdés: 2010. július 31., 15:52; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 17:52
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?