• Gyógytorna utáni szédülés, hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Ur! Amint itt lentebb látható decemberben csípőprotézis műtétem volt. Mellette gond van a gerincemmel is. A nappali kórházi kezelés nem hozott eredményt. A protézis miatt igen kiméletes volt a kezelés. Most kombinált és erős gyógytornára járok a protézis és a gerinc melletti izmok erősitése miatt. A kezelés felénél tartok. Minden gyógytorna után erősen szédülök és hányingerem van. Házi vérnyomásmérővel megmértem a vérnyomásomat és az eredmény 107/68 lett 90 pulzussal. Általában az alacsony vérnyomásra mozgást javasolnak. Nekem úgy tűnik, mintha a rosszullét a gyógytornától lenne. A normális vérnyomásom szinte életem során mindig 140/90 volt, de az ujabb kutatások szerint ez magasnak számít, és a háziorvos 5 mg normodipint javasolt, amit szedek is. Ennek következtében (házi mérővel) általában 120/80 körül szokott lenni. A nappali kórházban hivatalosan is ennyit mért a Főorvos Asszony. Eddig soha nem volt gondom a gyógytornával, de az is tény, hogy ez az eddigi legerősebb. Elképzelhető, hogy a gyógytornától vagyok rosszul? Köszönettel és üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Mozgás hatására a vérnyomás emelkedik, majd a pihenési szakban újra csökken. Elképzelhető, hogy ez az Ön esetében kifejezettebb, a tornát követően esetleg bővebb folyadékfogyasztás segíthet. Ha a rosszullét ájulással is társul, részletes kardiológiai kivizsgálás javasolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 16., 00:12; Megválaszolva: 2010. július 25., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés