• Vérnyomás és MSM

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor!

        Hónapokig rendszeresen szedtem metil-szulfonil-metánt tartalmazó étrendkiegészítőket, átlagosan napi 1000-2000 mg mennyiségben. A bőröm és a hajam állaga nagy mértékben javult tőlük. Az utóbbi időben azonban már kisebb adag (350 - 500 mg) bevétele után is megemelkedik a vérnyomásom és megfájdul a fejem. Ilyen mellékhatásokat régebben nem tapasztaltam. Miért reagál most így a szervezetem az MSM-re?

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező!

        Sok esetben nem azonnal, csak idő elteltével alakulnak ki olyan reakciók, melyek a szer szedését lehetetlenné teszik. Nem egyértelmű azonban, hogy ez a kiváltó oka a magas vérnyomásnak. Ha a szer elhagyására rendeződik vérnyomása, akkor ez volt a kiváltó ok, ha nem, akkor egyéb okot kell keresni. Sok esetben részletes vizsgálatok ellenére sem iagzolódik a magas vérnyomás kiváltó oka, de a szert átmenetileg, amg megnézzük a szervezet reakcióját, érdemes kihagyni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-16 12:48:40; Megválaszolva: 2010. március 16., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: