Concor tabletta

Tisztelt Doktornő!

Középkorú nemdohányzó nő vagyok, évek óta kezelt magasvérnyomással és szinusz tachykardiával. A közelmúltban új gyógyszert kaptam, Concor 2x5 mg. Előtte a Concor 5 Plus-t szedtem egy rövid ideig, de rosszul éreztem magam tőle, ezért lett lecserélve a síma Concorra meg egy vízhajtóra (Apadex 1, 5) . Sajnos most sem érzem jól magam, elzsibbadnak a végtagjaim, meg a számszéle, szédülök erősen, forróság és nyomás van a mellkasomban. Számíthatok rá, hogy ezek csak kezdeti mellékhatások és elmúlnak (mikor) , vagy másik gyógyszer kell? Viszont a kardiológushoz - aki felírta - csak időpontra lehet menni (1 hónap múlva) , addig is mit tegyek?

Még Cardilopint  is szedek 5 mg-ot évek óta, azzal sose volt bajom, viszont az ACE-gátlókra érzékeny vagyok.

Válaszát köszönöm: Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

A panaszok nem írhatóak egyértelműen a Concor rovására (a szédülés lehet vérnyomásesés, alacsony pulzus következménye, végtagzsibbadás is előfordulhat, de ritka mellékhatás) . Rosszullétek esetén érdemes lenne vérnyomást, pulzust mérni, ez segíthet az objektivizálásban. Ha a panaszok jelentkezése egyértelműen a Concorhoz köthető, szóba jön a gyógyszercsere (vagy a dózis csökkentése - nem írja, mit szedett korábban és milyen adagban) , ezzel kapcsolatosan háziorvosa is tud Önnek segíteni, amennyiben kardiológusa nem elérhető.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 10., 09:08; Megválaszolva: 2009. július 10., 09:08
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás